Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

spot_img

Προτεινόμενα

Μια διαφορετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, το πρωί, με τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, να κάθονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και να “ανακρίνουν” τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο εκδίδει ένα περιοδικό με τις δράσεις που κάνουν οι μαθητές και φέτος αποφάσισαν να παρουσιάσουν το πως λειτουργεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο και ύστερα από συνεννόηση με τον Δήμο, οι μαθητές της Ε΄Τάξης του σχολείου μαζί με την δασκάλα τους κα. Γιώτα Ιατροπούλου, κατέλαβαν τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετείχαν σε συνεδρίαση.

Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ χρέη γραμματέα εκτέλεσε ο συντονιστής αντιδημάρχων κ. Σπύρος Τζουλέκης.

Ο κ. Νικολακόπουλος, αφού καλωσόρισε τους μαθητές, ανέφερε πως είναι η καλύτερη συνεδρίαση που κλήθηκε να προεδρεύσει και παρότρυνε τους μικρούς μαθητές να ασχολούνται με τα κοινά, ενώ ο κ. Χριστοδουλόπουλος συνεχάρη την δασκάλα για την πρωτοβουλία της, καθώς έδωσε την δυνατότητα στην Δημοτική Αρχή να επικοινωνήσει με τα παιδιά και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά του ο κ. Τζουλέκης εξήγησε  τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια άρχισε η “ανάκριση” του Δημάρχου, από τους μαθητές.

Οι μαθητές ρώτησαν τον κ. Χριστοδουλόπουλο, πως αποφάσισε να γίνει Δήμαρχος, ποιοι ήταν οι στόχοι του όταν έγινε Δήμαρχος, ποια είναι η δουλειά ενός Δημάρχου, ποια έργα είναι σε εξέλιξη, τι γίνεται με σκουπίδια, την ύδρευση και την παραλία, καθώς επίσης ρώτησαν τον κ. Χριστοδουλόπουλο τι προτίθεται να κάνει για τα σχολεία,ενώ του επεσήμαναν το τι τους λείπει όπως παιδικές χαρές,  αθλητικοί χώροι και ένα πνευματικό κέντρο για παιδιά.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, απάντησε και ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές, για την διαδρομή του στα κοινά και τόνισε ότι έθεσε για υποψηφιότητα Δημάρχου, για να προσφέρει στον τόπο του και να βοηθήσει να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και παράλληλα επεσήμανε τους στόχους όπως είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, δημιουργία κοινωνικών δομών, συνέχιση των έργων, προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση έργων για την διευκόλυνση της ζωής των πολιτών.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, υπογράμμισε ότι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα βελτίωσης και αποκατάστασης οι παιδικές χαρές του Δήμου, ώστε να είναι ασφαλείς για τα παιδιά.

 

http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα