Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Οι προθεσμίες για τα 800 ευρώ  – Τι προβλέπει το χρονολόγιο των επόμενων κινήσεων

spot_img

Ο δεύτερος κύκλος των δικαιούχων των εργαζομένων αναμένεται να λάβουν την Δευτέρα 27 Απριλίου το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ σειρά λαμβάνουν μετά οι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι , με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται, εκτός απροόπτου στις 10 Μαΐου.

Το επίδομα καλύπτει το διάστημα 15 Μαρτίου μέχρι και τέλος του Απριλίου ενώ αναμένεται αλλαγή διαδικασίας για τον μήνα Μάιο όπου το επίδομα θα περικοπεί από πολλές κατηγορίες εργαζομένων και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, το χρονολόγιο των επόμενων κινήσεων από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους προβλέπει τα ακόλουθα στάδια.

Χθες, 24 Απριλίου έληξε η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων με τη μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε.) βάσει Κ.Α.Δ., στο «myBusinessSupport» της Α.Α.Δ.Ε.

Από τη Δευτέρα 27 Απριλίου έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα λάβουν τα 800 ευρώ, με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού, που έχουν δηλώσει, όσοι υπέβαλλαν δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr από 11 έως 20 Απριλίου.

Στις ίδιες ημερομηνίες (27-30 Απριλίου) θα λάβουν το επίδομα και όσοι προχώρησαν σε διορθώσεις – συμπληρώσεις – ανακλήσεις των αρχικών υπεύθυνων δηλώσεων μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης υποβολών, από τις 21 έως και 23 Απριλίου.

Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου, μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση όσοι εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα.

Στο διάστημα από 1η μέχρι και 5 Μαΐου, οι ίδιοι εργαζόμενοι, μπορούν να προβούν σε διορθώσεις – συμπληρώσεις – ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων.

Η τρίτη φάση της καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από 5 έως και 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως, από τους 870.510 μισθωτούς, που είναι δικαιούχοι, οι 792.300, δηλαδή το 91%, είχαν ήδη υποβάλλει την δική τους δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου.

Με την πρώτη φάση των πληρωμών που ολοκληρώθηκε την Μ. Πέμπτη, καταβλήθηκε το ειδικό επίδομα σε 686.100 μισθωτούς, δηλαδή στο 79% από όσους μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή ή με απόφαση του εργοδότη.

Στο πλαίσιο αυτό, απομένουν να λάβουν το 800άρι, την προσεχή Δευτέρα, 78.210 μισθωτοί που δεν είχαν υποβάλλει δήλωση, μέχρι και τις 20 Απριλίου καθώς και 106.200 που υπέβαλλαν αίτηση μετά τις 10 Απριλίου ή νωρίτερα αλλά προέβησαν σε διορθώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι απομένει να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, τουλάχιστον 184.410 μισθωτοί, καθώς θα προστεθούν και άλλοι που τέθηκαν σε αναστολή αργότερα και υποβάλουν δηλώσεις μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα