ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Οι Σχολές «πέταξαν» και εμείς τί περιμένουμε ; Tη… «Θεία φώτιση» ;

  • 128
    Shares

-Ανίκανοι οι Δήμαρχοι Ήλιδας και Πύργου που «έκατσαν στα αυγά τους» ;

-Ανίκανοι ο Περιφερειάρχης και οι Aντιπεριφερειάρχες, που έπαιξαν το παιχνίδι του Αιτωλοκαρνάνα Περιφερειάρχη να μην πάρει θέση για την Ηλεία ;

-Ανίκανοι οι δυο βουλευτές μας που τελικά μας ξανάυπενθυμίζουν ότι δεν ειναι στα πλάνα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν τους «περνάει» ; (Πάτησαν πόδι μάθαμε αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»)

-Ανίκανος και λίγος, ο Νέος βουλευτής της Ηλείας ,που τελικά τον έχουν μόνο για φωτογραφίες και για τα θελήματα στην κυβέρνηση ;

Στα «χέρια» της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως βρίσκεται ήδη το νέο στρατηγικό σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών και οι αιρετοί, οι βουλευτές και οι φορείς της Ηλείας περιμένουν… τα μηχανογραφικά του Ιουλίου και… τη Θεία φώτιση για να αντιδράσουν!

Μετά την έγκριση του νέου στρατηγικού σχεδίου, που «αρπάζει» τις δύο Πανεπιστημιακές Σχολές της Ηλείας, από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητά την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε οι «αλλαγές» να ισχύσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.

Μέσα σε αυτές τις «αλλαγές» η απορρόφηση του Τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Πάτρας και η ενοποίηση του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας με το Τμήμα Βιοσυστημάτος και Γεωργικής Μηχανικής του Μεσολογγίου σε Τμήμα Γεωπονίας με έδρα το Μεσολόγγι.

 

Η επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

 

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.

Σας ενημερώνουμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’αριθ. 184/22.3.2021 έκτακτη συνεδρίασή της, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποδέχεται κατά πλειοψηφία (επί 51 παρόντων, 45 ψήφισαν υπέρ, 3 λευκά και 3 ψήφισαν κατά) την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και εγκρίνει το συνημμένο στο παρόν Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησής του, εφόσον γίνεται αποδεκτό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνάρτηση με τον επικείμενο καθορισμό του αριθμού των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022».

 

Επιτέλους, θα υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση από την Ηλεία και τους εκπροσώπους της ;  ή έχουμε παραδώσει από την αρχή τα όπλα ;


  • 128
    Shares