8.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Οι τοποθετήσεις των δημάρχων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

spot_img

Τάκης Αντωνακόπουλος, δήμαρχος Πύργου

«Είμαστε αδιαπραγμάτευτοι  στο να  συνεχιστεί  το έργο, χωρίς τις αβεβαιότητες της παραχώρησης που από την πρώτη στιγμή ζητά ο Υπουργός. Ένας Υπουργός που χωρίς δημοκρατικά κριτήρια αφήνει εκτός διαλόγου τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας του Νομού. Μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τους στόχους του, προκάλεσε μία συνάντηση με τους υπόλοιπους δημάρχους, για την οποία τους ενημέρωσε αργά την νύχτα και στην οποία δεν τους είπε τίποτα. Υποτιμούν την νοημοσύνη μας όταν  μας λένε τώρα  ότι η Ολυμπία Οδός που θα αναλάβει το έργο, πρέπει να καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία. Πώς; Αφού δεν υπάρχουν μελέτες το έργο πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Έτσι ήταν άλλωστε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων.  Εμείς στις αρχές του έτους θα κηρύξουμε γενική απεργία για το ζήτημα αυτό. δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο δρόμος πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, οι επιτροπές δυστυχώς δεν βγάζουν κάπου. Αυτό που έχει αποτελέσματα είναι μόνο ο αγώνας και η διεκδίκηση».

Γιάννης Λυμπέρης, δήμαρχος Ήλιδας

«Δεν μας ενδιαφέρει το πώς αλλά το να γίνει ο δρόμος με κάθε τρόπο. Αυτό ζητάμε και αυτό είπαμε και στην συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εργολάβοι εμάς. Εμείς θέλουμε την ολοκλήρωση του δρόμου, αυτή ήταν άλλωστε και η απόφαση που πήρε το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Διαφωνώ με κάποιες τοποθετήσεις του Δημάρχου Πύργου, αλλά επισημαίνω ότι στην επόμενη συνάντηση μας με τον Υπουργό, πρέπει να είμαστε όλοι οι δήμαρχοι για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας. Δυστυχώς όταν ο ένας εργολάβος που έχει τις 4 εργολαβίες έχει κηρυχτεί έκπτωτος, πως μπορούμε να μιλάμε για συνέχιση του έργου;».

Σάκης Μπαλιούκος, δήμαρχος Ανδρίτσαινας -Κρεστένων

«Στην συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό, του ασκήσαμε κριτική για το θέμα του δρόμου και σύντομα θα πάμε πάλι να τον επισκεφτούμε προκειμένου να ενημερωθούμε, αλλά και να ασκήσουμε πίεση για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Δεν μπορεί να χάνεται άλλος χρόνος, δεν υπάρχει κανείς που δεν θέλει την υλοποίηση του έργου, ενός έργου που πρέπει να φτάνει όμως μέχρι την Ολυμπία, προκειμένου να δοθεί μία περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική και στις υπόλοιπες περιοχές της Κρέστενας και της Ζαχάρως. Δυστυχώς από τον Πύργο και μετά δεν υπάρχει έως τώρα καμία μελέτη για την συνέχιση του έργου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει. Τόσα χρόνια μας έλεγαν ψέματα».

Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

«Δεν ήρθαμε να διαφοροποιηθούμε οι δήμαρχοι πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει υπάρξει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ μας και να μην υπάρχουν συμπεριφορές από κάποιους υποτιμητικές προς τους υπόλοιπους. Όλοι μαζί από εδώ και πέρα μαζί και με την Περιφέρεια, που δεν έχει αρμοδιότητα στο έργο, πρέπει να δώσουμε έναν  διαρκή αγώνα, μέχρι την ολοκλήρωση του δρόμου.  Είναι κάτι που το οφείλουμε πρωτίστως στους κατοίκους αυτού του τόπου και στους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που έχουν χάσει την ζωή τους στον δρόμο καρμανιόλα».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα