33.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

«Οι Φοιτητές, τα παλικάρια ,τα κάνανε μαλλιά κουβάρια» (φώτο+ηχητικό)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Χθες πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στην Αμαλιάδα  με μοναδικό θέμα την εξαγγελία που έκανε τις προηγούμενες μέρες στην περιφέρεια ,στο συνέδριο, ο πρωθυπουργός για τη μεταφορά του ΤΕΙ Αμαλιάδας στο Μεσολόγγι.

Στην αρχή της συνεδρίασης ,ο Δήμαρχος κ.Χριστοδουλόπουλος δέχτηκε μια φραστική επιθεση από έναν πολίτη(φαίνεται να ήταν στέλεχος του Σύριζα) ότι στήνει επικοινωνιακό σόου για πολιτική εκμετάλλευση και ότι δεν είπε κανένας στο περιφερειακό συνέδριο ότι θα φύγει το ΤΕΙ Αμαλιάδας και θα πάει στο Μεσσολόγγι .  Στην συνέχεια ο Σύριζα Αμαλιαδας κοινοποίησε Δελτίο Τύπου που έλεγε περίπου αυτά που φώναζε ο πολίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο και από αυτό συμπεράναμε ότι αυτός που φώναζε ειναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ .(Πατήστε εδώ να δείτε την Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας) .

Όλοι συμφώνησαν για το ψήφισμα που τους είχε καλέσει να ψηφίσουν, ο δήμαρχος Ήλιδας κ Χριστοδουλόπουλος και μόνο ο κύριος Κολόσακας το καταψήφισε.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας  κ.Κώστας Τζαβάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Γεωργιόπουλος και Παναγίωτης Μπράμος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Νικολούτσος ,ο βουλευτής κ.Γιάννης Κουτσούκος, ο πρόεδρος του δικηγόρου Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας , ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Παρασκευόπουλος, η  βουλευτής Έφη Σαλτάρη,οι δημοτικοί σύμβουλοι , ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Κράλλης  κ.α

Η έκπληξη της «βραδιάς» ήταν οι φοιτητές, που με έντονο ύφος εξέφρασαν τα παράπονά τους στο δήμο Ήλιδας, ότι δεν τους «προσέχει» ότι τους έχει «παρατήσει» ότι δεν τους έχει καλέσει ποτέ να τους ρωτήσει για τα προβλήματά τους, ότι οι δρόμοι που κυκλοφορούν στο ΤΕΙ και στην Φοιτητική εστία είναι στο σκοτάδι (δεν έχουνε λάμπες) ,ότι τα χορτάρια στο ΤΕΙ ειναι παρατημένα και αναγκάζονται να φέρνουν ιδιωτικά τρακτέρ για να τα καθαρίσουν και γενικά ότι αισθάνονται παρατημένοι από το δήμο, είπαν οι φοιτητές.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι μιλάει με τον πρόεδρο τους συνεχώς ότι δεν του έχουν θέσει ποτέ τα προβλήματά τους και δεν είναι ενημερωμένος για αυτά. Αυτοί απάντησαν επίσης ότι έχουν ενημερώσει τους Αντιδημάρχους και δεν είχαν Ανταπόκριση .

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ποτέ δεν τον έχουν ενημερώσει οι Αντιδήμαρχοι του, και πολύ κακός έχουν πράξει .

Σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος που μαζεύτηκαν και έκαναν το δημοτικό συμβούλιο χθες αλλά αυτό έκλεψε την παράσταση.

Το δεύτερο που αξίζει να σημειωθεί είναι,ότι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο στο τέλος της συνεδρίασης, ζήτησε το λόγο ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Κράλλης , να κάνει μία επισήμανση σαν απλός πολίτης.

Τότε έξαλλη η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα η κ.Κοκαλιάρη με τον κ.Ζαχαρόπουλο απειλούσαν ότι θα φύγουν από την Αίθουσα αν μιλήσει ο πρώην Δήμαρχος .

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από σεβασμό λόγο της πρώην ιδιότητας του κ.Κράλλη (έτσι το εκ λάβαμε εμείς) του έδωσε το λόγο σαν απλός πολίτης , τότε και αυτός έλαβε σφοδρής αντιμετώπισης από την αντιπολίτευση με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Χριστοδουλόπουλου με εντόνους διαπληκτισμούς ρωτούσαν συνεχώς τον κ. Ζαχαρόπουλο και την κ.Κοκαλιάρη τι φοβούνται από την ομιλία του πρώην δημάρχου και ότι θέλει να μιλήσει σαν απλός πολίτης και όχι σαν θεσμικός.Τελικά δεν μίλησε ο κ.Κράλλης και τα πνεύματα ησύχασαν.

Οι κακές γλώσσες έκαναν λόγο ότι επειδή οι φοιτητές καθόντουσαν δίπλα στον κ. Λυμπέρη λέγανε ότι τους είχε «στήσει» αυτός για να πούνε τα δήθεν παράπονά τους.

Εμείς από το ρεπορτάζ που κάναμε και μιλήσαμε και με τους φοιτητές, τον κ. Λυμπέρη πρώτη φορά τον έβλεπαν, μας απάντησαν τα παιδιά που είχαν εκφράσει έντονα τα παράπονά τους.

Αναλυτικά μπορείτε να ακούσετε όλες οι τοποθετήσεις και το δημοτικό συμβούλιο στο ηχητικό που ακολουθεί:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα