Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
22.3 C
Pýrgos

Οι 11 έγιναν 7… «Παραιτήσου για να προλάβεις αυτά που έρχονται»!

spot_img

Οι 11 έγιναν 7… «Παραιτήσου για να προλάβεις αυτά που έρχονται»!

Μετά την «ανταρσία» Μπακέλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και την αποχώρηση της Δημοτικής Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κας Ρούλας Γκουβίτσα, η οποία κατηγόρησε τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη για εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και του δήμου,,, «χάθηκε η μπάλα» όταν ο δήμαρχος έπρεπε να δικαιολογήσει… γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ψηφίσει την αύξηση των δημοτικών τελών…

Μέσα μάλιστα σε ένα λεπτό, ο δήμαρχος Ήλιδας έδωσε στην ίδια ερώτηση… δύο διαφορετικές απαντήσεις! Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την επεξεργασία των απορριμμάτων της Ζακύνθου, της Αιγιαλείας και της Σπάρτης απάντησε στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Κράλλη ότι αυτά είναι αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ. Αμέσως όμως, όταν τον ρώτησε ο κ. Χριστοδουλόπουλος «μετέχω και εγώ στο συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ, πότε συνεδρίασε και δεν το ξέρω;» απάντησε…ότι την απόφαση την έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.

Δεν έλειψε και η μικροένταση ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλο, όταν τον διέκοψε για… να του υποδείξει ότι αυτό που έλεγε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δεν ευσταθεί.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ήθελε να γίνει δεκτή η πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ότι η «τρύπα» στον προϋπολογισμό θα καλυφθεί με ιδία έσοδα, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επέμενε να μην την δεχθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν ευσταθεί.

«Παραιτήσου για να προλάβεις αυτά που έρχονται» είπε ο Δημήτρης Κράλλης στον δήμαρχο με τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη να προσπαθεί απεγνωσμένα να «ελαφρύνει» το κλίμα λέγοντας «Θα ξαναβάλεις για δήμαρχος; Γιατί με αυτό που μου είπες τώρα με πείσμωσες να ξαναβάλω».

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ψηφοφορία «έληξε» με 11 ναι, 11 όχι και πέντε λευκά με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να γυρίζει την απόφαση πίσω.

Το 11 αυτή τη φορά έγινε… 7 για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, 12 όχι ή υπέρ της πρότασης Χριστοδουλόπουλου και 1 λευκό.

Όπως όλα δείχνουν, το «στοίχημα» της Δημοτικής Αρχής να καταρτίσει και να ψηφίσει προϋπολογισμό μέχρι το τέλος του μήνα δεν δείχνει εφικτό, πόσο μάλλον, από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή έχει προαποφασίσει να «σφίξει» ακόμα περισσότερο τη «θηλιά» γύρω από το λαιμό των δημοτών της, εν μέσω πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα