Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Ολικές καταστροφές από τις πλημμύρες στο Βαρκό Καλίδονας(Φώτο)

spot_img

 

Σημαντικές είναι οι καταστροφές  που προκλήθηκαν για μια ακόμη φορά από τις τελευταίες πλημμύρες στο Βαρκό Καλίδονας, όπου διεξάγονται εκδηλώσεις πανελλαδικής εμβέλειας!

Παρά τις επεμβάσεις που έγιναν στο σημείο από συνεργεία του δήμου Ζαχάρως, ο   καλαίσθητος  χώρος  υπέστη τεράστιες ζημιές, γεγονός που έχει προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό τους αρμοδίους του πολιτιστικού συλλόγου Καλίδονας.

Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου σε ανάρτησή της, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς με λύπη μας μετά τις τελευταίες πλημμύρες, ο χώρος βαδίζει προς την ολική καταστροφή. Η πλατεία βούλιαξε χώματα, μπάζα, ξύλα καμένα από το 2007 πάλι έφθασαν στον χώρο των εκδηλώσεων. Οι φωτογραφίες μαρτυρούν την αλήθεια.
Η παρουσία του Συλλόγου σε αυτόν τον χώρο ξεπερνά τα 25 χρόνια. Όλα τα ΔΣ δουλέψαμε με ενδιαφέρον, ζήλο και αγάπη για το Βαρκό. Διαμορφώθηκε έτσι και είμαστε όλοι υπερήφανοι. Είναι η ιστορία του τόπου μας. Κατορθώσαμε δια μέσου αυτού του πανέμορφου τοπίου του Βαρκού να γίνει γνωστή η περιοχή μας περά από τα όρια του Νομού Ηλείας. Δημιουργήσαμε ένα χώρο τέτοιο που κυριαρχούσε ο πολιτισμός. Κατά την ταπεινή μας άποψη ευθύνη έχουμε όλη. Πάντα μέσα από τις αρμοδιότητες του καθενός μας. .Ο χώρος αυτός αδιαμφισβήτητα είναι δημοτικός , ανήκει στο ΔΔ Καλίδονας, του Δήμου Ζαχάρως. Έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο προς χρήσιν. Κατανοούμε καλά τι ρόλο έχουμε σε αυτόν τον χώρο
Δυστυχώς το Τοπικό συμβούλιο του χωριού μας δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Το τοπικό συμβούλιο ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Δήμος έδειξε το ενδιαφέρον του μετά από τις προσωπικές μου πιέσεις υποσχέθηκε ότι θα το τακτοποιήσει…. .Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις τους, προς το παρόν τίποτε δεν έγινε. ΟΙ φωτογραφίες μιλάνε για τη μεγάλη αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων παραγόντων αυτού του τόπου. Τι να κάνει ένας Σύλλογος..να αντικαταστήσει όλους αυτούς… δεν είναι εφικτό, είτε θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε. Με την υπόθεση του Βαρκού έχω γίνει αντιπαθητική λες και θέλω να γίνουν δουλειές γύρω από το σπίτι μου… Αυτό δεν το ζήτησα ποτέ σε οποία υπηρεσία και αν πήγα. Πήγα να διεκδικήσω για το χωριό και μόνο για το χωριό μου..
Τελειώνω την διαμαρτυρία μου προς κάθε υπεύθυνο, με τη προσωπική μου διαπίστωση ως ενεργός πολίτης , ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου αισιόδοξη, αλλά λυπηρή και πολύ απογοητευτική για τον τόπο μας από όλους μας… Δεν ξέρουμε να σεβόμαστε και να εκτιμούμε αυτά που μας προσέφεραν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι για την αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής μας…»

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα