Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μάη στον χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκ. Αμαλιάδας, βιωματική ενημέρωση των μαθητών – τριών του σχολείου, οργανωμένη από το Κέντρο ‘‘Παρεμβάσεις’’, με την αυτοπρόσωπη παρουσία της ψυχολόγου κ. Γ. Τσαπαρδώνη. Η δράση είχε διάρκεια δύο (2) ωρών, εστιάστηκε στην επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις και αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση της επαφής, που έχει αναπτύξει το σχολείο (μαθητές κι εκπαιδευτικοί) με το εν λόγω Κέντρο. Η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης και η ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας προκαλεί άριστες εντυπώσεις. Να προστεθεί η ‘‘δουλειά’’ που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, πάνω σε σχετικά θέματα και η παρουσία του σχολείου συχνότατα, σε διάφορα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Ολόκληρη τη φετινή χρονιά, το σχολείο δια του υπευθύνου σε τέτοια θέματα, φιλολόγου κ. Γεωργ. Στασινόπουλου, είχε δράσεις, με τη βοήθεια της εξωτερικής συνεργάτιδος –ψυχολόγου– κ. Παναγ. Παπακωνσταντοπούλου, η οποία πρόσφερε τα μέγιστα, στα επίπεδα υποστήριξης των μαθητών και συνδρομής ως προς τη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Η κ. Παπακωνσταντοπούλου (με μάστερ Παιδοψυχολογίας ICPS), καθηγήτρια στα Δημόσια ΙΕΚ Πύργου κι Αμαλιάδας και με σημαντικό έργο στο ΚΕΦΙΑΠ, συζήτησε σ’ όλη τη χρονιά θέματα ‘‘ταμπού’’, ενδεχομένως, για την κοινωνία με τους μαθητές – τριες του σχολείου και ασχολήθηκε με την ανάγκη για δεύτερες ευκαιρίες, πράγμα σημαντικό για τους σπουδαστές του Νυχτερινού σχολείου. Θίχτηκαν ακόμα θέματα, όπως κρίσεις πανικού και διαχείριση εντάσεων κι έγινε αναφορά στην κατάχρηση ουσιών και γενικά στους εθισμούς. Ανακεφαλαιωτικά οι εμπλεκόμενοι σχολίασαν τις επιδράσεις της κρίσης, αναφορικά με τη βία και την εγκληματικότητα.
Το σχολείο, δια του Δ/ντή του κ. Ι. Χριστόπουλου, την ευχαριστεί δημοσίως για το ενδιαφέρον και την προσφορά της κι ευελπιστεί η ‘‘σχέση’’ αυτή, να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, με ανάλογα και ίσως ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα. Εξάλλου τούτο, είναι και η σφοδρή επιθυμία της σχολικής κοινότητας, που παρακολούθησε με ενεργητική συμμετοχή, τα φετινά δρώμενα. Σε κάποια δε από αυτά, ουσιαστική και πολύτιμη ήταν και η συνδρομή της Συμβούλου των Φιλολόγων κ. Φ.
Μάργαρη, που συμμετείχε και ενέπνευσε τους μαθητές – τριες.
Να σημειωθεί ότι το Εσπερινό σχολείο, που είναι Γυμνάσιο και ΓΕΛ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στερείται διορισμένης ψυχολόγου, αυτενεργεί και λύνει σχετικά προβλήματα, με ουσιαστικό τρόπο και με τη σύσσωμη συνδρομή του Συλλόγου των Διδασκόντων.
Στόχος όλων είναι οι δράσεις αυτές να συνεχιστούν και τη νέα χρονιά για το καλό ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας.