ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ολοκληρωτικές καταστροφές από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας


Τις «πληγές» του μετρούν για μια ακόμη  φορά οι αγρότες σε αρκετές περιοχές της Ηλείας, όπου επλήγησαν οι καλλιέργειες σε μεγάλο βαθμό από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές  στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας, όπου οι ασταμάτητες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ολοκληρωτικές καταστροφές σε καρπούζια, κηπευτικά, καθώς και στις σταφίδες που κυριολεκτικά «καταποντίστηκαν» σε απέραντες εκτάσεις με νερό.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν εκ νέου σε  καλλιέργειες  καρπουζιού, πεπονιού, ντομάτας, καλαμποκιού και πατάτας στις περιοχές Κουρτεσίου και Καπελέτου, καθώς επίσης και σε άλλα σημεία του Ηλειακού Κάμπου.

Καταστροφές κυρίως στη βιομηχανική τομάτα καθώς και στα κηπευτικά, προκλήθηκαν λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων  και στις περιοχές ΑιΓιάννη, Κάστας Κατακόλου, ΒυτινείκωνΣκουροχωρίουΚορακοχωρίου, Λεβεντοχωρίου και Μυρτιάς.

Οι νέες ζημιές εξάλλου στις αγροτικές καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις, θα βρεθούν την Πέμπτη στο επίκεντρο της συνάντησης της Ο.Π. Αμαλιάδας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη.