ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, στον ετήσιο διαγωνισμό ρομποτικής

  • 135
    Shares

«Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, στον ετήσιο διαγωνισμό ρομποτικής που διοργάνωσε στην Πάτρα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης»

Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας που συμμετείχαν στον ετήσιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, που διεξήχθη στους συνεδριακούς χώρους του νέου Λιμανιού της Πάτρας.

Ειδικότερα, στον διαγωνισμό συμμετείχαν έξι μαθητές του σχολείου από την ΣΤ΄ τάξη, ενώ συνολικά εφέτος δήλωσαν συμμετοχή 78 ομάδες παιδιών από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο και Φωκίδα. Υπεύθυνης της διοργάνωσης ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην ομάδα ρομποτικής συμμετείχαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού, Σωτήρης Παπανδρικόπουλος, Θεοφανία Παπαχριστοπούλου, Ιουλία Ρέτση, Βίνα Ντατσοπούλου, Χριστίνα Οικονόμου και Χριστόδουλος ΦΙλόπουλος. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός πληροφορικής της ομάδας ρομποτικής είναι η κα Μέβη Ζερδεβά, ενώ στην Πάτρα μαζί με τα παιδιά τους βρέθηκαν οι γονείς και η δασκάλα τους Γιώτα Ιατροπούλου.

Η προσπάθειά τους κρίθηκε ως μία από τις καλές προσπάθειες για παιδιά αυτής της ηλικίας. Ο Δήμος Ήλιδας αγκάλιασε την προσπάθεια των παιδιών, αφού η μεταφορά τους στην Πάτρα έγινε με τον λεωφορείο του Δήμου.


  • 135
    Shares