ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ομίλου Φίλων Σταφίδας: Πρωταρχικός στόχος η επανασύσταση του Ινστιτούτου Σταφίδας Πύργου


H ανάγκη για συστράτευση της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νεοσύστατος Ομίλου Φίλων Σταφίδας, εκφράστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης που δόθηκε  στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Όπως αναφέρθηκε από τους ιδρυτές του Ομίλου, ανάμεσα στου πρώτους στόχους είναι η επανασύσταση του Ινστιτούτου Σταφίδας Πύργου, καθώς επίσης και η ίδρυση θεματικού μουσείου για τη σταφίδα στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας ο πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του Ομίλου κ. Ηλίας Ανδριόπουλος, έκανε γνωστό ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζεται  η διοργάνωση ημερίδας για τη σταφίδα με θέμα το παραπάνω τρίπτυχο,   ενώ εν συνεχεία  θ’ ακολουθήσουν εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη οριστικής διοίκησης.

Ακόμα δήλωσε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι πέντε βουλευτές του Νομού, οι  αντιπεριφερειάρχες κ.κ.  Γ. Γεωργιόπουλος, και Κώστας Μητρόπουλος, καθώς επίσης και ο  δήμαρχος  Πύργου Γαβρ. Λιατσής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην όλο προσπάθεια του Ομίλου Φίλων Σταφίδας.

Εξάλλου αναφερόμενος στην ίδρυση του Ομίλου  δήλωσε ότι  αυτή έγινε από συμμαθητές του Γυμνασίου Αρρένων Πύργου, που αποφοίτησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και το καταστατικό  του δημοσιεύτηκε  τον περασμένο Γενάρη.

Τέλος ο κ. Ανδριόπουλος εξήρε το έντονο ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Ηλείας  κ.κ. Γερμανού, ενώ ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Νικολούτσο και  τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Κώστα Πετρόπουλο για την παραχώρηση  της έδρας του Ομίλου στον Πύργο.