«Οργιάζει» η παρανομία στο λιμάνι Κατακόλου – Σύσκεψη στο ΔΛΤΠ για λύση των προβλημάτων

spot_img

Προτεινόμενα

Τα οξυμένα προβλήματα  που υπάρχουν στο λιμάνι Κατακόλου, βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Εκ μέρους του προέδρου του ΔΛΤΠ Λεων. Βαρουξή έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων , για την πρόσφατη ένταξη του λιμανιού Κατακόλου στην  Ένωση Λιμένων Ελλάδος , ο οποίος ζήτησε να υπάρξει υποβολή προτάσεων από  τοπικούς φορείς και συλλόγους, σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά εξάλλου έγινε στην ανάγκη για τη διευθέτηση της άγρας πελατών, που όπως είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, γίνεται από διάφορους επαγγελματίες που δημιουργούν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Από την πλευρά τους για την υφιστάμενη κατάσταση στο λιμάνι μίλησαν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου «Αλληλεγγύη»  Οδυσσέας Κολόσακας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διον. Μπουλούτας, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί κ. Τσαπόγας, ο πρόεδρος των Λιμενεργατών κ. Αργύρης , ο Ναυτιλιακός Πράκτορας κ. Φάκλαρης κ.α.

«Δυσεπίλυτα προβλήματα»

Εξάλλου για  ΄΄δυσεπίλυτα΄΄ προβλήματα στην περιοχή Κατακόλου, έκανε λόγο με ανακοίνωσή του το νέο Δ.Σ. του  Επαγγελματικού Συλλόγου «Αλληλεγγύη».

«Οι παραλίες μας έχουν αφεθεί στο έλεος του καιρού και του Θεού όπως και το Αλσύλλιο Κατακόλου το οποίο έχει μισθωθεί από τον ίδιο φορέα. Άμεσο επόμενο είναι η θλιβερή εικόνα που αντικρίζουν και η κακή ανάμνηση που αποκομίζουν οι επισκέπτες του τόπου μας. Αποτελεί αυτό άραγε ένα μέσο για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας;
Μια ακόμη πληγή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Μαρίνα Κατακόλου, ένα έργο που κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ και θα έπρεπε να εξυπηρετεί πολίτες και επισκέπτες αυτού του τόπου. Ίσως κάποιος θα έπρεπε να μεριμνήσει για την βελτίωση ή τουλάχιστον τη συντήρηση της. Αντί αυτού, οι πλωτές εξέδρες, αν και έχουν επισκευαστεί, παραμένουν ΄΄σταθμευμένες΄΄ πλησίον αυτής συμβάλλοντας σε μια εικόνα εγκατάλειψης. Μήπως θα έπρεπε να είναι άλλη η συμβολή τους;
Οι επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων αλλά και οι εταιρείες που προτιμούν το Κατάκολο ως τουριστικό προορισμό επισκέπτονται και κάνουν χρήση των χώρων αυτών. Το Λιμενικό Ταμείο λαμβάνει οικονομικό αντίτιμο για την προτίμηση τους. Η συναλλαγή αυτή τους καθιστά πελάτες σας και η ικανοποίηση των αναγκών τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο καθήκον σας. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους τρόπους για να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να δηλώσουμε το παρών στην αγορά» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα