Ορφέας Παπαζαφειρόπουλος: «Ο κ. Φαρμάκης επέλεξε έργο Κατσιφάρα για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του!»

spot_img

Προτεινόμενα

Προσποιούμενος τον λογιστή του πήρε 6.000€

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα, άγνωστος δράστης, επικοινώνησε...

Την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά ακόμη ένα έργο θητείας Κατσιφάρα θα έχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης και οι υποψήφιοι του στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου τους.

Πρόκειται για το θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Δήμο Πύργου, ένα έργο, κατά κοινή ομολογία, στολίδι για τον τόπο μας. Το θεματικό πάρκο Ξυστρή ήδη έχει φιλοξενήσει αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις. Αυτό τον υπέροχο χώρο που δημιουργήθηκε επί θητείας Κατσιφάρα επέλεξε και ο κ. Φαρμάκης για την «πρώτη επίσημη» παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στην Ηλεία… Το έργο αποτελείτο από δύο υποέργα (Θεματικό πάρκο Ξυστρή και Πράσινη διαδρομή πόλης) που εντάχθηκαν στο αρχικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και μεταφέρθηκαν στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό και των δύο:3.743.458,16€.

Με την ολοκλήρωση του έργου επετεύχθη ο αρχικός στόχος του έργου που ήταν η αναβάθμιση της περιοχής αυτής του Πύργου, που ήταν υποβαθμισμένη αλλά και η αξιοποίησή του ως έργου ειδικής υποδομής για διευκόλυνση και περαιτέρω ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων ή ακόμα και δραστηριοτήτων πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ένας ερειπωμένος βιομηχανικός χώρος που μετατράπηκε σε ένα όμορφο χώρο πολλαπλών λειτουργιών. Η δημιουργία θεματικών πάρκων, τα οποία είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό και δυστυχώς όχι πολλά στη χώρα μας, είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια δεδομένου ότι συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην ευρύτερη ανάπτυξη μιας περιοχής.

Μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη λειτουργώντας από μόνα τους ως τουριστικοί πόροι μιας περιοχής, στην τοπική ανάπτυξη, στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ευαισθητοποίηση και στην στροφή του κόσμου σε δράσεις της θεματικής ενότητας του πάρκου ( πολιτισμός, περιβάλλον, ιστορία κλπ.) κ.α. Στην Ηλεία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και άλλοι παρόμοιοι εγκαταλειμμένοι χώροι για θεματικά πάρκα που θα της επέτρεπαν να επωφεληθεί των παραπάνω.

Βασικό στοιχείο για όλα είναι η θέληση, οι συνεργασίες μεταξύ αρχών και φορέων, το όραμα και η υπευθυνότητα. Έτσι μόνο γίνονται βήματα μπροστά και ξεπερνιούνται τελικώς τα εμπόδια. Ο περιφερειάρχης μας κ. Κατσιφάρας με το δημιουργικό του κι ενωτικό του πνεύμα, το όραμα του και με την τεράστια εμπειρία του πια στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο σχεδιασμό και εκτέλεση έργων αποτελεί εχέγγυο για το αύριο για την Δυτική Ελλάδα.

Τα έργα μιλούν από μόνα τους και αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για την συνέχιση της ανοδικής πορείας της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα