ΗΛΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ορφέας Σπ. Παπαζαφειρόπουλος: «Ας «αποχρωματίσουμε» την τοπική αυτοδιοίκηση! Μακριά από στενές κομματικές αγκυλώσεις!»

  • 35
    Shares

«Οι προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Όμως όχι ένα στοίχημα για να αναδείξει ένα κόμμα την όποια δύναμη του αλλά ένα στοίχημα για τις τοπικές μας κοινωνίες.»

« Απ.Κατσιφάρας: ένας πολιτικός που χτίζει γέφυρες με τους πολίτες, δεν σηκώνει πολιτικά τείχη..»

Γράφει ο Ορφέας Σπ. Παπαζαφειρόπουλος

Ως νέος άνθρωπος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα « Δικαίωμα στη Πρόοδο».

Ένα από τα κυριότερα κίνητρα που με ώθησαν να ασχοληθώ με τον χώρο αυτό είναι η ακλόνητη πεποίθησή μου πως οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι ακηδεμόνευτες και πολιτικά ανοιχτές προς όλους αδιακρίτως τους πολίτες χωρίς κομματικές αποχρώσεις και στενόμυαλες πολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος, που καθιστούν την διοίκηση των δήμων και των περιφερειών αναποτελεσματική ενώ παράλληλα  προκαλούν διχασμό στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών.

Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως η άποψη μου αυτή ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη του κ. Κατσιφάρα, ενός πολιτικού με ανοιχτό και ενωτικό πνεύμα, με όραμα και μακριά από  μικροπολιτικές τακτικές του παρελθόντος. Είναι ένας πολιτικός που χτίζει γέφυρες με τους πολίτες, δεν σηκώνει πολιτικά τείχη..

Η «σφραγίδα» του κομματικού χρίσματος  δεν πρέπει να έχει θέση στις  τοπικές εκλογές, στη διαμόρφωση της εκλογικής γνώμης, άρα και της ψήφου τελικώς. Πρέπει να, λειτουργούν άλλα κριτήρια, ετερόκλητα και εντελώς άλλης λογικής.

Η διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζεται πάνω σε ένα πλέγμα αληθινών, πραγματικών ανθρώπινων σχέσεων και δεσμεύσεων μεταξύ ατόμων που λίγο – πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους .

Με άλλα λόγια, αυτό το πλέγμα είναι εκείνο που δίνει το αποτέλεσμα και όχι ένα «χρίσμα» κόμματος, το οποίο με τον τρόπο που λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο το εκλογικό σώμα ξεθωριάζει, απομονώνεται και υποχωρεί, έως και εξαφανίζεται εντελώς μπορώ να πω.

Θεωρώ επιτακτική ανάγκη την διασφάλιση ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς κομματικούς πατερναλισμούς. Ας « αποχρωματίσουμε» επιτέλους τις πολιτικές επιλογές μας σε τοπικό επίπεδο..

Είναι απαράδεκτη τακτική και δείγμα παντελούς έλλειψης πολιτικού πολιτισμού σήμερα να φτάνουμε σε σημείο να  διαγράφονται ακόμα και μέλη κομμάτων που δεν ασπάζονται τα χρίσματα και διακατέχονται από τη δημοκρατική αντίληψη ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη από κόμματα.

Τα κριτήρια της εκλογής ενός δημάρχου ή ενός Περιφερειάρχη είναι αδιανόητο να είναι κομματικά. Πρέπει να είναι κριτήρια αξιοκρατικά, κοινωνικά και πρωτίστως κριτήρια εντιμότητας και πολιτικού αναστήματος..

Οι προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Όμως όχι ένα στοίχημα για να αναδείξει ένα κόμμα την όποια δύναμη του αλλά ένα στοίχημα για τις τοπικές μας κοινωνίες. Για τις ζωές μας. Για την καθημερινότητα μας.

Θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες θα λειτουργήσουν ανεπηρέαστοι από κομματικές προκαταλήψεις και θα ψηφίσουν υπεύθυνα με αντικειμενικά και  αξιοκρατικά κριτήρια.

Ιδιαίτερα απευθύνω έκκληση στους νέους, στους συνομηλίκους συμπολίτες μου που ξέρω πολύ καλά ότι βλέποντας τέτοιες τακτικές απαξιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο την πολιτική, να προσέλθουν στις κάλπες, να συμμετάσχουν και να  πάρουν το μέλλον στα χέρια τους με υπεύθυνη ψήφο.

 

Ορφέας Σπ. Παπαζαφειρόπουλος,

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας

Με τον συνδυασμό «Απόστολος Κατσιφάρας

Δικαίωμα στη Πρόοδο»


  • 35
    Shares