Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
22.3 C
Pýrgos

“Ουδείς πταίει” ανάμεσα σε Μακρίσια-Σώστι για τη διακοπή -Συνεχίζεται το ματς βάσει άρθρου περί «δυσμενών καιρικών συνθηκών»-Τη… «νύφη» πληρώνει ο διαιτητής

spot_img

Δεν υπάρχει ευθύνη στα δυο σωματεία, Μακρίσια και Σώστι για τη διακοπή της μεταξύ τους αναμέτρησης. Αυτή την απόφαση έβγαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, καθώς όρισε να συνεχιστεί το παιχνίδι από εκεί που είχε μείνει, βάσει του άρθρου 21 παραγράφου 2 του ΚΑΠ.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Το συγκεκριμένο άρθρο, αναφέρει συνοπτικά ότι αγώνας που δεν ολοκληρώθηκε χωρίς υπαιτιότητα των δυο διαγωνιζομένων ομάδων, ορίζεται και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους. Το ματς ορίζεται να συνεχιστεί όπως προβλέπει το άρθρο 21 παράγραφος 2, στο οποίο αναφέρεται ότι το παιχνίδι διεξάγεται σύμφωνα με τους όρους της παραπάνω παραγράφου του ίδιου άρθρου, το οποίο επί της αρχής του, αναφέρεραι σε αγώνες οι οποίοι διακόπηκαν λόγω καιρικών συνθηκών και παραπέμπει στο άρθρο 10 παράγραφο 4, το οποίο μιλάει για επιβελημένες αναβολές λόγω ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου ή λοιπών περιπτώσεων, αν συντρέχει σπουδαίος λόγος.

Τη… νύφη, την πληρώνει τελικά ο διαιτητής Αποστολόπουλος, ο οποίος παραπέμπεται για «παράλειψη πλήρους και λεπτομερούς συμπλήρωσης του Φύλλου Αγώνα», βάσει του άρθρου 23 του Κανονισμού Διαιτησίας.

Ο ΑΟ Μακρισίων τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, για ρίψη κροτίδων, βάσει του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, χωρίς περαιτέρω κυρώσεις ή τιμωρία της έδρας.

Παράλληλα, η Επιτροπή Πρωταθλήματος ορίζει να διεξαχθεί το παιχνίδι την ερχόμενη Τετάρτη, σε ουδέτερο γήπεδο, ορισμός όμως ο οποίος είναι αμφίβολο κατά πόσον είναι σύμφωνος με τους Κανονισμούς, καθώς ο Πειθαρχικός Κώδικας στο άρθρο 23 περί εκτίσεως ποινών, αναφέρει ότι οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που αφορούν σε ορισμούς διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές ή επανάληψης ή συνέχισης αγώνα, δεν είναι άμεσα εκτελεστές. Και εδώ να σημειωθεί ότι τα δυο σωματεία, έχουν πέντε εργάσιμες μέρες περιθώριο να ασκήσουν έφεση, άρα και να ανατρέψουν την απόφαση συνέχισης του αγώνα.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα