• AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
  • Οφειλόμενη απάντηση Σωκράτη Σωτηροπούλου

Οφειλόμενη απάντηση Σωκράτη Σωτηροπούλου

«Σε ανάρτηση στο ιστότοπο ilianews την 7-06-2021 με τίτλο «Σημαντικές απαντήσεις από την ΑΝ/ΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ-Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ»  επί κειμένου με απόψεις που δημοσίευσα την 25η  Μάιου 2021 επιχειρείται μια χυδαία προκλητική και συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο μου από την  κυρία Αγγελάκου με  απώτερο σκοπό  να βλάψει το κυρός μου, την επαγγελματική μου διαδρομή και την συνδικαλιστική μου ιδιότητα.  Μέσα από ψευδείς αναφορές και προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς η κυρία Αγγελάκου «τσουβαλιάζει» την συνδικαλιστική μου δράση σε καθαρά αντιπολιτευτικό χαρακτήρα και οριοθετεί την στάση μου ως ενέργεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Ίσως αυτός είναι και ο βασικός  λόγος που απαντώ σήμερα στο κατάπτυστο λιβελλογράφημα της κυρίας διοικήτριας άνευ αρμοδιοτήτων. Αντιλαμβάνομαι ότι  ο μεγάλος  θυμός της, συνέπεια  της τελευταίας απαξιωτικής ενέργειας του διοικητή Γ.Ν.Ηλείας να της αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες που της είχε εκχωρήσει βάση των : Αρ. Πράξης 196η ΑΔΑ ΨΖΣΖ45907Ε-Μ4Ζ και Αρ. Πράξης:94η ΑΔΑ 63Θ046907Ε-ΘΒΝ   και την γενική κατακραυγή της κοινωνίας για την «κατρακύλα» επί των ημέρων της του νοσοκομείου μας ήταν ο λόγος της προσωπικής   επίθεσης εναντίον μου. Αντί να  βάλει εναντίων αυτών που την υποβάθμισαν   και την απαξίωσαν, γιατί άραγε…;; θεώρησε σωστό να στοχοποιήσει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.  Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας  «αλλού βαρούν τα όργανα αλλού χορεύει η νύφη».

Όφειλαν να την ενημερώσουν οι συνεργάτες της ότι ο λόγος μου ήταν και είναι ευθής, συγκρουσιακός καταγγελτικός και στρέφεται πάντα ενάντια όσων ασχημονούν κατά του νοσοκομείου μας. Δεν έχω χαριστεί σε κανένα όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Δεν καθοδηγούμαι από πολιτικές σκοπιμότητες, δεν χαρίζομαι σε συντεχνίες και δεν ακολούθησα ποτέ μικροπολιτικές πρακτικές. Δεν αποδέχτηκα θέσεις σε μεγαλύτερα αξιώματα τιμώντας τους συναδέλφους μου που με επέλεξαν για εκπρόσωπο τους. Δεν έκρυψα ποτέ την κομματική μου ταυτότητα, αλλά όταν χρειάστηκε για να προστατέψω το νοσοκομείο μας ,συγκρούστηκα ανοιχτά  με τις θέσεις του κόμματος μου και εναντιώθηκα πολύ σφοδρά  σε  διοικήσεις προερχόμενες από τον κομματικό μου χώρο, αγνοώντας το πολιτικό  κόστος το οποίο δεν λογαριάζω.

Η ευθύτητα που με διακρίνει ενοχλεί  τα  κέντρα εξουσίας  και ένα ολόκληρο σύστημα  εδώ και καιρό προσπαθεί να με υπονομεύσει. Τα ψεύδη και οι προσωπικές προσβλητικές αναφορές δεν με αγγίζουν.  Η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι τόσο εξόφθαλμη που μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν . Μέχρι και το δημοσίευμα που επικαλείται ως επίλογο ότι αισθάνεται «βαλλόμενη» δεν αφορά εμένα και ουδεμιά σχέση έχω. Παρόλα αυτά εντελώς προκλητικά το συνδέει μαζί μου για να αποκομίσει εντυπώσεις συμπάθειας ως θύμα των περιστάσεων.    Ντροπή και λύπη μόνο για αυτή την κατάντια.

Θέλω λοιπόν να θυμίσω στην αναπληρώτρια διοικήτρια άνευ χαρτοφυλακίου κάποια γεγονότα με αποδείξεις, έγγραφα και ντοκουμέντα   για να αποκατασταθεί η αλήθεια που τόσο βάναυσα κακοποίησε. Επικαλείται ότι στην αρχή της πανδημίας δυσφήμιζα το νοσοκομείο… ήμουν ο μόνος που βγήκα δημόσια για να υποστηρίξω τους συνάδελφους μου και το νοσοκομείο όταν δημοσιογράφοι σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας   αφήναν υπονοούμενα για   ελλιπή αντιμετώπιση  και η διοικήτρια «είχε καταπιεί τη γλώσσα της»,  επίσης και σε κάθε «περίεργο» που ασχημονούσε στο  προσωπικό ήμουν καταπέλτης,    μέχρι και στην εισαγγελία πήγαμε με το σωματείο  για να αποτρέψουμε τέτοιες κακόβουλες ενέργειες. Πάλι απούσα και εδώ η διοικήτρια.  Σε κάθε περίπτωση υπονόμευσης  και πρόκλησης δυσλειτουργίας του νοσοκομείου ήμουν και είμαι  κάθετα απέναντι με καταγγελίες και συλλογικές δράσεις που ενοχλούν τις εξουσίες.

Όσον αφορά τις δωρεές ας ρωτήσει καλύτερα τον αξιότιμο κύριο Παπαδάκο ευεργέτη του νοσοκομείου μας  αν είναι ευχαριστημένος από τις ενέργειες της διοίκησης για την ανταπόκριση των προσφορών του και την πολυπόθητη  λειτουργία της νέας πτέρυγας .Επίσης να του  γνωστοποιήσει το δικό της έγγραφο  που έχει δεσμεύσει τους ακτινολόγους ιατρούς στο εμβολιαστικό κέντρο παρακωλύοντας τους από τα ακτινοδιαγνωστικά τους καθήκοντα. Σχολιάζοντας  « τα περί κατόπιν ενεργειών της» συστήνω  να σταματήσει την έπαρση, γιατί άνθρωποι που ασχολήθηκαν σοβαρά με την διαδικασία αδειοδότησης  έχουν ενοχληθεί έντονα και δεν αναφέρομαι σε μένα.

Όσον αφορά την επαγγελματική μου ιδιότητα, είναι πρωτόγνωρο    να επικαλείται ότι με  έχει εκπαιδεύσει η ίδια, κατόπιν ενεργειών της στο  τομογράφο, όταν κατέχω  ήδη τίτλο εξειδίκευσης εδώ και πολλά έτη, αριστείο, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας με έπαινο, συστατικές επιστολές και συμμετοχή σε ακτινολογικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια. καθόλη την εδώ και 29χρόνη  ευδόκιμη προϋπηρεσία μου, όλα είναι στον υπηρεσιακό μου φάκελο, γιατί μάλλον άλλο φάκελο μελετά… αυτό  των κοινωνικών, συνδικαλιστικών  φρονημάτων. που μου έχουν ανοίξει «οι χαφιέδες της». Επίσης επειδή καταπιάνεται με     θέματα ακτινολογικού ενδιαφέροντος περί διαφανοσκόπιων… και χρηστής διαχείρισης να της θυμίσω την βλάβη στην ψηφιοποίηση   ακτινογραφιών  στο  παλιό  ακτινολογικό εργαστήριο  που κράτησε ανενεργό το τμήμα πάνω από 2 μήνες!!!!!.στερώντας μια απλή ακτινογραφία από χιλιάδες επισκέπτες.. μια βλάβη σε μια συσκευή όσο ένα «κομοδίνο κρεβατοκάμαρας». Τα αντανακλαστικά  της διοίκησης ήταν μνημονιώδη… Παράλληλα αν μου επιτρέπει να τη διορθώσω: δεν έχουμε ψηφιακό τομογράφο στην νέα πτέρυγα, άλλο μηχάνημα έχουμε, προφανώς δεν το θυμάται αφού είναι ξεχασμένο και αραχνιασμένο.

Έγινε πολύ κουβέντα για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και προσπάθησε να περάσει μηνύματα ότι λοιδορώ και  απαξιώνω την προσπάθεια των   συνάδελφων να ολοκληρώσουν το πρότζεκτ. Είναι απαράδεχτο και μόνο στη σκέψη να  προσπαθεί να με φέρει σε αντιπαράθεση με άξιους συνάδελφους που είναι φίλοι μου, τιμώ, σέβομαι και αναγνωρίζω την σημαντική τους προσφορά. Όμως καλό είναι να προσέξει  διότι έχει επιλέξει την μεροληπτική  εύνοια σε μια ομάδα υπάλληλων,  όταν παράλληλα  υπάρχουν και άλλα τμήματα που έχουν προσφέρει  τα μέγιστα,  σε εντατικούς ρυθμούς ειδικά την περίοδο της πανδημίας  χωρίς να το αναγνωρίσει  και να τους ευχαριστήσει  δημόσια όπως έπραξε και για το τμήμα που επεξεργάστηκε την ενεργειακή αναβάθμιση.. Ενδεικτικά αναφέρομαι στο τμήμα ελέγχου covid, στα εργαστήρια, στα ΤΕΠ, στο εμβολιαστικό κέντρο, στην  κλινική, στην αιμοδοσία  και γενικά σε κάθε τμήμα, όπου όλοι οι υπάλληλοί προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Όλοι οι υπάλληλοι χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό είναι το σωστό και  το δίκαιο. Ας αφήσει τους διαχωρισμούς και την προνομιακή μεταχείριση.

Στην τοποθέτηση της για το τι ενέργειες έκανε για την αποψίλωση του προσωπικού είναι ενδεικτική  η σπουδή της ότι έχει κάνει τα πάντα,,, αλλά όπως λέει και μια λατινική παροιμία  «Verba volant, scripta manent»: «Τα λόγια πετούν, (αλλά) τα γραπτά μένουν» έπρεπε να είναι πιο προσεκτική διότι με το υπ αριθμ 9271 16/11/20  έγγραφο  της προς τον σύλλογο εργαζομένων,  φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τους 4 ιατρούς αρχικά που μετακίνησαν έκανε αίτηση ανάκλησης μόνο για έναν με το υπ. Αριθμ. 9228/13-11-2021 πράγμα  που πέτυχε.  Για δε το  νοσηλευτικό προσωπικό που έφυγε 22 άτομα με μια απόφαση  ζήτησε μόνο μια έκτακτη σύγκληση διοικητικού συμβουλίου που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε και στις  συνεχείς οχλήσεις μας τι θα κάνουμε  μας επισήμανε εγγράφως τα εξής… «…Επιπροσθέτως σας επισημαίνω ότι βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία (τηλεφωνική και δια ζώσης με ολους τους θεσμικούς φορείς για τα ζητήματα που θέτετε…» !!!!!!

Τα γεγονότα  είναι ολοφάνερα 7 μήνες τηλεφωνική επικοινωνία χωρίς ούτε ένα έγγραφο.. Είναι θράσος να επικαλείται ενέργειες που δήθεν έκανε αφού στην ουσία δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο η κατάσταση στην Νοσηλευτική μας Μονάδα.

Σε όλη μου την διαδρομή, επαγγελματική και συνδικαλιστική έχω επιλέξει να πορεύομαι με ειλικρίνεια, συνέπεια και δικαιοσύνη. Διακατέχομαι από αξίες που αδυνατώ να ακολουθήσω τον κατήφορο που έχει επιλέξει η κα Αγγελάκου και  επιστρέφω όλες τις συκοφαντίες πίσω. Θέλω  να κάνω σαφές ότι ούτε τρομοκρατούμαι ούτε εκβιάζομαι. Λέω ελεύθερα την γνώμη μου πάντα με στοιχεία, τεκμηριώνω το λόγο μου και δεν θα υποκύψω σε  πιέσεις και αστήριχτες κατηγορίες. Και κατι τελευταίο.

Δεν διοικώ εγώ το νοσοκομείο, ο ρόλος μου είναι να υποστηρίζω τους συνάδελφους μου, την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να αναδεικνύω τα προβλήματα. Δεν «λιβανίζω» διοικήσεις για να πάρω ανταλλάγματα ούτε θα γίνω  ποτέ υποτακτικός , αρεστός  και κόλακας σε κάθε εξουσία».

 

Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Προέδρος  Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

Σημαντικές απαντήσεις από την ΑΝ/ΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ-Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Με τις τιμές του ελαιόλαδου στα ύψη, ξεκίνησαν οι κλοπές – Επιστρατεύουν security οι παραγωγοί!

Δυτική Ελλάδα: Ασφαλίζουν δέντρα και καρπό ελιάς μετά τα κρούσματα κλοπής – Συνελήφθησαν τρία άτομα Επιστρατεύουν εταιρείες security, προσλαμβάνουν φύλακες …

Δεν κλείνει η Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας

Τέλος στις όποιες συζητήσεις για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας βάζει ο αρμόδιος τομέας του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με επιβεβαιωμένες …

Νέο σύστημα αξιολόγησης για την αυτοδιοίκηση – Με βαθμολογία τα χρήματα σε Περιφέρειες-Δήμους

Ένα νέο σύστημα λεπτομερούς αξιολόγησης της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω σε 12 σημεία – κλειδιά θα εφαρμόσει το προσεχές διάστημα η …

Ράλι εξώσεων πραγματοποιούνται σε ακίνητα της Καινούργιας Εθνικής οδός Πατρών- Πύργου

Απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα. Οι κάτοχοι ιδιοκτησιών καλούνται να τις παραδώσουν στον εργολάβο …

Δ.Ο.Π.Π.: Μεταφορά στο Πάρκο Ξυστρή των εκδηλώσεων της Κυριακής για τη φωταγώγηση του δένδρου

Δ.Ο.Π.Π.: Μεταφορά στο Πάρκο Ξυστρή των εκδηλώσεων της Κυριακής για τη φωταγώγηση του δένδρου Εξαιτίας των καιρικών-θερμοκρασιακών συνθηκών (καθώς και …

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Εκτός λειτουργίας εδώ και μία εβδομάδα ο Βιολογικός της Αμαλιάδας…

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Εκτός λειτουργίας εδώ και μία εβδομάδα ο Βιολογικός της Αμαλιάδας και ουδείς δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της …

  • AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
  • Οφειλόμενη απάντηση Σωκράτη Σωτηροπούλου

Οφειλόμενη απάντηση Σωκράτη Σωτηροπούλου

«Σε ανάρτηση στο ιστότοπο ilianews την 7-06-2021 με τίτλο «Σημαντικές απαντήσεις από την ΑΝ/ΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ-Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ»  επί κειμένου με απόψεις που δημοσίευσα την 25η  Μάιου 2021 επιχειρείται μια χυδαία προκλητική και συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο μου από την  κυρία Αγγελάκου με  απώτερο σκοπό  να βλάψει το κυρός μου, την επαγγελματική μου διαδρομή και την συνδικαλιστική μου ιδιότητα.  Μέσα από ψευδείς αναφορές και προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς η κυρία Αγγελάκου «τσουβαλιάζει» την συνδικαλιστική μου δράση σε καθαρά αντιπολιτευτικό χαρακτήρα και οριοθετεί την στάση μου ως ενέργεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Ίσως αυτός είναι και ο βασικός  λόγος που απαντώ σήμερα στο κατάπτυστο λιβελλογράφημα της κυρίας διοικήτριας άνευ αρμοδιοτήτων. Αντιλαμβάνομαι ότι  ο μεγάλος  θυμός της, συνέπεια  της τελευταίας απαξιωτικής ενέργειας του διοικητή Γ.Ν.Ηλείας να της αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες που της είχε εκχωρήσει βάση των : Αρ. Πράξης 196η ΑΔΑ ΨΖΣΖ45907Ε-Μ4Ζ και Αρ. Πράξης:94η ΑΔΑ 63Θ046907Ε-ΘΒΝ   και την γενική κατακραυγή της κοινωνίας για την «κατρακύλα» επί των ημέρων της του νοσοκομείου μας ήταν ο λόγος της προσωπικής   επίθεσης εναντίον μου. Αντί να  βάλει εναντίων αυτών που την υποβάθμισαν   και την απαξίωσαν, γιατί άραγε…;; θεώρησε σωστό να στοχοποιήσει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.  Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας  «αλλού βαρούν τα όργανα αλλού χορεύει η νύφη».

Όφειλαν να την ενημερώσουν οι συνεργάτες της ότι ο λόγος μου ήταν και είναι ευθής, συγκρουσιακός καταγγελτικός και στρέφεται πάντα ενάντια όσων ασχημονούν κατά του νοσοκομείου μας. Δεν έχω χαριστεί σε κανένα όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Δεν καθοδηγούμαι από πολιτικές σκοπιμότητες, δεν χαρίζομαι σε συντεχνίες και δεν ακολούθησα ποτέ μικροπολιτικές πρακτικές. Δεν αποδέχτηκα θέσεις σε μεγαλύτερα αξιώματα τιμώντας τους συναδέλφους μου που με επέλεξαν για εκπρόσωπο τους. Δεν έκρυψα ποτέ την κομματική μου ταυτότητα, αλλά όταν χρειάστηκε για να προστατέψω το νοσοκομείο μας ,συγκρούστηκα ανοιχτά  με τις θέσεις του κόμματος μου και εναντιώθηκα πολύ σφοδρά  σε  διοικήσεις προερχόμενες από τον κομματικό μου χώρο, αγνοώντας το πολιτικό  κόστος το οποίο δεν λογαριάζω.

Η ευθύτητα που με διακρίνει ενοχλεί  τα  κέντρα εξουσίας  και ένα ολόκληρο σύστημα  εδώ και καιρό προσπαθεί να με υπονομεύσει. Τα ψεύδη και οι προσωπικές προσβλητικές αναφορές δεν με αγγίζουν.  Η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι τόσο εξόφθαλμη που μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν . Μέχρι και το δημοσίευμα που επικαλείται ως επίλογο ότι αισθάνεται «βαλλόμενη» δεν αφορά εμένα και ουδεμιά σχέση έχω. Παρόλα αυτά εντελώς προκλητικά το συνδέει μαζί μου για να αποκομίσει εντυπώσεις συμπάθειας ως θύμα των περιστάσεων.    Ντροπή και λύπη μόνο για αυτή την κατάντια.

Θέλω λοιπόν να θυμίσω στην αναπληρώτρια διοικήτρια άνευ χαρτοφυλακίου κάποια γεγονότα με αποδείξεις, έγγραφα και ντοκουμέντα   για να αποκατασταθεί η αλήθεια που τόσο βάναυσα κακοποίησε. Επικαλείται ότι στην αρχή της πανδημίας δυσφήμιζα το νοσοκομείο… ήμουν ο μόνος που βγήκα δημόσια για να υποστηρίξω τους συνάδελφους μου και το νοσοκομείο όταν δημοσιογράφοι σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας   αφήναν υπονοούμενα για   ελλιπή αντιμετώπιση  και η διοικήτρια «είχε καταπιεί τη γλώσσα της»,  επίσης και σε κάθε «περίεργο» που ασχημονούσε στο  προσωπικό ήμουν καταπέλτης,    μέχρι και στην εισαγγελία πήγαμε με το σωματείο  για να αποτρέψουμε τέτοιες κακόβουλες ενέργειες. Πάλι απούσα και εδώ η διοικήτρια.  Σε κάθε περίπτωση υπονόμευσης  και πρόκλησης δυσλειτουργίας του νοσοκομείου ήμουν και είμαι  κάθετα απέναντι με καταγγελίες και συλλογικές δράσεις που ενοχλούν τις εξουσίες.

Όσον αφορά τις δωρεές ας ρωτήσει καλύτερα τον αξιότιμο κύριο Παπαδάκο ευεργέτη του νοσοκομείου μας  αν είναι ευχαριστημένος από τις ενέργειες της διοίκησης για την ανταπόκριση των προσφορών του και την πολυπόθητη  λειτουργία της νέας πτέρυγας .Επίσης να του  γνωστοποιήσει το δικό της έγγραφο  που έχει δεσμεύσει τους ακτινολόγους ιατρούς στο εμβολιαστικό κέντρο παρακωλύοντας τους από τα ακτινοδιαγνωστικά τους καθήκοντα. Σχολιάζοντας  « τα περί κατόπιν ενεργειών της» συστήνω  να σταματήσει την έπαρση, γιατί άνθρωποι που ασχολήθηκαν σοβαρά με την διαδικασία αδειοδότησης  έχουν ενοχληθεί έντονα και δεν αναφέρομαι σε μένα.

Όσον αφορά την επαγγελματική μου ιδιότητα, είναι πρωτόγνωρο    να επικαλείται ότι με  έχει εκπαιδεύσει η ίδια, κατόπιν ενεργειών της στο  τομογράφο, όταν κατέχω  ήδη τίτλο εξειδίκευσης εδώ και πολλά έτη, αριστείο, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας με έπαινο, συστατικές επιστολές και συμμετοχή σε ακτινολογικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια. καθόλη την εδώ και 29χρόνη  ευδόκιμη προϋπηρεσία μου, όλα είναι στον υπηρεσιακό μου φάκελο, γιατί μάλλον άλλο φάκελο μελετά… αυτό  των κοινωνικών, συνδικαλιστικών  φρονημάτων. που μου έχουν ανοίξει «οι χαφιέδες της». Επίσης επειδή καταπιάνεται με     θέματα ακτινολογικού ενδιαφέροντος περί διαφανοσκόπιων… και χρηστής διαχείρισης να της θυμίσω την βλάβη στην ψηφιοποίηση   ακτινογραφιών  στο  παλιό  ακτινολογικό εργαστήριο  που κράτησε ανενεργό το τμήμα πάνω από 2 μήνες!!!!!.στερώντας μια απλή ακτινογραφία από χιλιάδες επισκέπτες.. μια βλάβη σε μια συσκευή όσο ένα «κομοδίνο κρεβατοκάμαρας». Τα αντανακλαστικά  της διοίκησης ήταν μνημονιώδη… Παράλληλα αν μου επιτρέπει να τη διορθώσω: δεν έχουμε ψηφιακό τομογράφο στην νέα πτέρυγα, άλλο μηχάνημα έχουμε, προφανώς δεν το θυμάται αφού είναι ξεχασμένο και αραχνιασμένο.

Έγινε πολύ κουβέντα για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και προσπάθησε να περάσει μηνύματα ότι λοιδορώ και  απαξιώνω την προσπάθεια των   συνάδελφων να ολοκληρώσουν το πρότζεκτ. Είναι απαράδεχτο και μόνο στη σκέψη να  προσπαθεί να με φέρει σε αντιπαράθεση με άξιους συνάδελφους που είναι φίλοι μου, τιμώ, σέβομαι και αναγνωρίζω την σημαντική τους προσφορά. Όμως καλό είναι να προσέξει  διότι έχει επιλέξει την μεροληπτική  εύνοια σε μια ομάδα υπάλληλων,  όταν παράλληλα  υπάρχουν και άλλα τμήματα που έχουν προσφέρει  τα μέγιστα,  σε εντατικούς ρυθμούς ειδικά την περίοδο της πανδημίας  χωρίς να το αναγνωρίσει  και να τους ευχαριστήσει  δημόσια όπως έπραξε και για το τμήμα που επεξεργάστηκε την ενεργειακή αναβάθμιση.. Ενδεικτικά αναφέρομαι στο τμήμα ελέγχου covid, στα εργαστήρια, στα ΤΕΠ, στο εμβολιαστικό κέντρο, στην  κλινική, στην αιμοδοσία  και γενικά σε κάθε τμήμα, όπου όλοι οι υπάλληλοί προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Όλοι οι υπάλληλοι χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό είναι το σωστό και  το δίκαιο. Ας αφήσει τους διαχωρισμούς και την προνομιακή μεταχείριση.

Στην τοποθέτηση της για το τι ενέργειες έκανε για την αποψίλωση του προσωπικού είναι ενδεικτική  η σπουδή της ότι έχει κάνει τα πάντα,,, αλλά όπως λέει και μια λατινική παροιμία  «Verba volant, scripta manent»: «Τα λόγια πετούν, (αλλά) τα γραπτά μένουν» έπρεπε να είναι πιο προσεκτική διότι με το υπ αριθμ 9271 16/11/20  έγγραφο  της προς τον σύλλογο εργαζομένων,  φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τους 4 ιατρούς αρχικά που μετακίνησαν έκανε αίτηση ανάκλησης μόνο για έναν με το υπ. Αριθμ. 9228/13-11-2021 πράγμα  που πέτυχε.  Για δε το  νοσηλευτικό προσωπικό που έφυγε 22 άτομα με μια απόφαση  ζήτησε μόνο μια έκτακτη σύγκληση διοικητικού συμβουλίου που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε και στις  συνεχείς οχλήσεις μας τι θα κάνουμε  μας επισήμανε εγγράφως τα εξής… «…Επιπροσθέτως σας επισημαίνω ότι βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία (τηλεφωνική και δια ζώσης με ολους τους θεσμικούς φορείς για τα ζητήματα που θέτετε…» !!!!!!

Τα γεγονότα  είναι ολοφάνερα 7 μήνες τηλεφωνική επικοινωνία χωρίς ούτε ένα έγγραφο.. Είναι θράσος να επικαλείται ενέργειες που δήθεν έκανε αφού στην ουσία δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο η κατάσταση στην Νοσηλευτική μας Μονάδα.

Σε όλη μου την διαδρομή, επαγγελματική και συνδικαλιστική έχω επιλέξει να πορεύομαι με ειλικρίνεια, συνέπεια και δικαιοσύνη. Διακατέχομαι από αξίες που αδυνατώ να ακολουθήσω τον κατήφορο που έχει επιλέξει η κα Αγγελάκου και  επιστρέφω όλες τις συκοφαντίες πίσω. Θέλω  να κάνω σαφές ότι ούτε τρομοκρατούμαι ούτε εκβιάζομαι. Λέω ελεύθερα την γνώμη μου πάντα με στοιχεία, τεκμηριώνω το λόγο μου και δεν θα υποκύψω σε  πιέσεις και αστήριχτες κατηγορίες. Και κατι τελευταίο.

Δεν διοικώ εγώ το νοσοκομείο, ο ρόλος μου είναι να υποστηρίζω τους συνάδελφους μου, την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να αναδεικνύω τα προβλήματα. Δεν «λιβανίζω» διοικήσεις για να πάρω ανταλλάγματα ούτε θα γίνω  ποτέ υποτακτικός , αρεστός  και κόλακας σε κάθε εξουσία».

 

Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Προέδρος  Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

Σημαντικές απαντήσεις από την ΑΝ/ΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ-Ν.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Με τις τιμές του ελαιόλαδου στα ύψη, ξεκίνησαν οι κλοπές – Επιστρατεύουν security οι παραγωγοί!

Δυτική Ελλάδα: Ασφαλίζουν δέντρα και καρπό ελιάς μετά τα κρούσματα κλοπής – Συνελήφθησαν τρία άτομα Επιστρατεύουν εταιρείες security, προσλαμβάνουν φύλακες …

Ράλι εξώσεων πραγματοποιούνται σε ακίνητα της Καινούργιας Εθνικής οδός Πατρών- Πύργου

Απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα. Οι κάτοχοι ιδιοκτησιών καλούνται να τις παραδώσουν στον εργολάβο …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων