ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ού τους Λακεδαιμονίους  ερωτάν πόσοι εισίν οι πολέμιοι, αλλά πού εισίν 


«Δεν ενδιαφέρονται οι Λακεδαιμόνιοι πόσοι είναι οι εχθροί, αλλά πού βρίσκονται», λέει σε ελεύθερη μετάφραση το απόφθεγμα του Πλουτάρχου, το οποίο περιγράφει τη νοοτροπία μαχητή που διέπει τους Λακεδαιμόνιους. Η παρουσία του Μίκι Τσίρκοβιτς στην κοιλάδα του Ευρώτα και τον Αστέρα Βλαχιώτη πέρυσι και πρόπερσι και η λακωνική κουλτούρα που εκεί γνώρισε, του έδωσε την έμπνευση να προχωρήσει με τον δικό του τρόπο σε ένα στάτους σχολιασμού στην προσωπική του σελίδα, της προσπάθειας που κάνει η ομάδα του απέναντι στις ατυχίες, διαχειριζόμενη εν μέσω φιλικών ένα «Σπαρτιάτικο» ρόστερ, με λίγους ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο σημερινό παιχνίδι, έγιναν μόλις δυο αλλαγές, πράγμα και αυτό που δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι μόνο εύκολα για τους παίκτες, οι οποίοι σε αυτό το πρώιμο στάδιο προετοιμασίας είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν ενενηντάλεπτα.

Με τον τρόπο αυτό, ο Σέρβος, αποθεώνει τους παίκτες του για την προσπάθεια που κάνουν, δείχνοντας ότι δεν το βάζει κάτω. Εξάλλου, είναι μαθημένος να δίνει «μάχες» και είναι αποφασισμένος να δώσει άλλη μια. Βγαίνει μπροστά ως ηγέτης και ωθεί ψυχολογικά τους παίκτες του, καθώς δουλειά του προπονητή είναι και αυτό. Η δημιουργία της κατάλληλης ψυχολογίας.

Φυσικά, σε πολύ σύντομο διάστημα, φαίνεται ότι τα προβλήματα θα αρχίσουν να ξεπερνιούνται. Ήδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για να γεμίσει το ρόστερ, ενώ αργά ή γρήγορα και οι τραυματίες θα επανακάμψουν, οπότε θα μπορέσει και πάλι να έχει στα χέρια του έναν ικανοποιητικό αριθμό παικτών για να μπορέσει να δουλέψει.