ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας… «ζει» και εμπνέει ακόμα!


«Ζωντανό» όσο ποτέ άλλοτε το έργο του μεγάλου μας λογοτέχνη Ανδρέα Καρκαβίτσα, συνεχίσει να «εμπνέει» ακόμα το αναγνωστικό κοινό αλλά και τους νέους δημιουργούς. Έτσι πρόσφατα, κυκλοφόρησε με την μορφή κόμικ, από τον δημιουργό Kanello Cob, η κλασική νουβέλα ο «Ζητιάνος», η οποία παλαιότερα είχε γίνει και τηλεοπτική σειρά από την Κρατική Τηλεόραση.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση, στη γενέτειρα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, παρουσία των φυσικών και πνευματικών απογόνων του, για την παρουσίαση του κόμικ.

Την εκδήλωση, στο «Σινέ – Άστρον» άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών κα Μαργαρίτα Αργυράκη, ενώ το λόγο στη συνέχεια έλαβε η συντονίστρια της βραδιάς κα Ευγενία Αδαμοπούλου.

Την παρουσίαση του κόμικ έκαναν οι ίδιοι οι δημιουργοί του,   Kanellos Cob, Γιώργος Γούσης και Γιάννης Ράγκος, οι οποίοι μίλησαν για την «περιπλάνησή» τους μέσα στο συγγραφικό έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα αλλά και στο «μακρύ ταξίδι» της δημιουργίας του «Ζητιάνου», μέχρι τελικά να φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων…

Οι δημιουργοί κόμικ καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψαν αντίγραφα της δουλειάς τους από τους κατενθουσιασμένους αναγνώστες.