Κυριακή, 8 Μαΐου, 2022
19.9 C
Pýrgos

Ο Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος «ζει» μέσα από το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας

spot_img

Μπορεί ο μεγάλος θεατράνθρωπος της Αμαλιάδας Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος να μην «πρόλαβε» να πατήσει το θεατρικό σανίδι του Πολυχώρου Πολιτισμού Ήλιδας, αλλά χθες το βράδυ το έκαναν… οι συνεχιστές του, τιμώντας τον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως εξάλλου είπε και ο γιός του, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος από την κεντρική σκηνή του Πολυχώρου: «Σπουδαίος άνθρωπος δεν είναι αυτός που φεύγει και τον θυμούνται όλοι, αλλά αυτός που φεύγει και αφήνει πίσω του μιμητές, παρακαταθήκη».

Το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος» είναι γεγονός! Ένα τριήμερο γεμάτο θεατρικές παραστάσεις από «εραστές της τέχνης» που δημιουργούν εικόνες, αισθήματα, αναμνήσεις, γέλιο, συγκίνηση, χαμόγελα στην σκηνή του Πολυχώρου Ήλιδας!

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αναμνήσεων από τον Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο. Όλοι, είχαν κάτι να θυμηθούν από την γνωριμία τους, την επαφή τους, τη συνεργασία τους με τον «πατέρα» του ερασιτεχνικού θεάτρου στην Αμαλιάδα.

Τις εργασίες του Φεστιβάλ ευλόγησε ο ιερέας Βασίλειος Μονόλιθος ενώ στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης κήρυξε την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος. Ο δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε στην συνεισφορά και στο έργο του μεγάλου θεατράνθρωπου Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλου στην Αμαλιάδα, ενώ ανακοίνωσε ότι το δεύτερο Φεστιβάλ, θα είναι αφιερωμένο στον επίσης μεγάλο άνθρωπο του θεάτρου και του πολιτισμού, Γιάννη Παπανδρικόπουλο.

Στη σκηνή του Πολυχώρου προβλήθηκε βίντεο με χαιρετισμό του Κώστα Γεωργουσόπουλου, Κριτικού Θεάτρου και ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών που θα συμβάλει στην δημιουργία Θεατρικής Βιβλιοθήκης στον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο- αφιέρωμα στον αείμνηστο Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο.

Η τελετή έναρξης έκλεισε με τα μέλη της οικογένειας του Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλου να ανεβαίνουν στην σκηνή του Πολυχώρου Ηλιδας, με τον εγγονό του, τον μικρό Ανδρέα, να παραλαμβάνει βραβείο από τα χέρια του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα