Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμός Ν. Κοροβέσης για την έναρξη των εργασιών στην Πατρών- Πύργου

spot_img
 «Μεγάλη μέρα σήμερα για την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» 
Χαιρετίζω την  σημερινή κάθοδο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών στον πολυπόθητο και συνάμα τον πιο επικίνδυνο και «αιματοβαμμένο» δρόμο της χώρας, στον οποίο έχουν θυσιαστεί εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές,  στον  αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου.
 Σήμερα επικυρώνεται η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση του μεγαλύτερου για την Δυτική Ελλάδα αναπτυξιακού οδικού έργου, που θα βγάλει από τη απομόνωση την Ηλεία και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές σε όλα τα επίπεδα. Ενός έργου που θα αλλάξει εντελώς και θα βελτιώσει πασιφανέστατα τους όρους των μεταφορών σε όλα τα επίπεδα. Στον τουρισμό,  στον πολιτισμό, στις εμπορευματικές συναλλαγές και την επιχειρηματική δραστηριότητα,  στην αγροτική οικονομία της Ηλείας και στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων μας και  βεβαίως στην σύνδεσή του νομού με γρηγορότερη και ασφαλή πρόσβαση  με τα λιμάνια της Κυλλήνης και της Πάτρας καθώς και το αεροδρόμιο του Αράξου μέσω του οποίου διακινείται ένα μεγάλο μέρος του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας.
Η σημερινή πανηγυρική έναρξη των εργασιών στην Πατρών- Πύργου, γεμίζει χαρά και αισιοδοξία τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, της Ηλείας, της Αχαίας αλλά και των νησιών του Ιονίου που έχουν πρόσβαση στην περιοχή μέσω του λιμένα της Κυλλήνης.
Ευχή όλων μας το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που ορίζεται από την σύμβαση, ενώ το νέο στοίχημα  είναι ο αυτοκινητόδρομος  να  επεκταθεί ως την Τσακώνα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Νότιας Ηλείας. Η ευρύτερη περιοχής του δήμου Ζαχάρως, αλλά και οι ιαματικές πηγές Καϊάφα, θα αποκτήσουν μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου μια νέα αναπτυξιακή, οικονομική και τουριστική προοπτική.
Ευχής έργο ο δρόμος αυτός να φτάσει και έως την Αρχαία Ολυμπία για να δικαιολογήσει και το όνομά του, αλλά κυρίως για να προσφέρει  μια επιπλέον δυναμική συνολικά στο έργο, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα από το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα