Τετάρτη, 4 Μαΐου, 2022
19.9 C
Pýrgos

Ο «αράπης»… άναψε φωτιές!

spot_img

Ο «αράπης»… άναψε φωτιές!

Σε όλη την Ελλάδα γιορτάστηκαν, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, όλα τα έθιμα των ημερών του Πάσχα. Σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Γαστούνη που, την Τρίτη του Πάσχα, το έθιμο του «καψίματος του αράπη» στην Παναγία την Καθολική δεν αναβίωσε, αφήνοντας…απογοήτευση αλλά και πολλά ερωτηματικά!

Η απάντηση που δόθηκε, προφορικώς, στον κόσμο που «πλημμύρισε» χθες το πρωί την Παναγία την Καθολική και δεν είδε τα γνωστά ομοιώματα της «οικογένειας» του «αράπη» να κρέμονται από το καμπαναριό, αλλά και μέσα από τον εκκλησιαστικό ιστοχώρο ierovima.gr ήταν, ότι ο διοργανωτής δεν πρόλαβε να ετοιμάσει τα ομοιώματα καθώς… το πρόγραμμα των εορτασμών ανακοινώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν!

Μα είναι δυνατόν; Τουλάχιστον εδώ και δύο μήνες τώρα γνωρίζαμε ότι το Πάσχα θα εορταστεί κανονικά με όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις. Δεν πρόλαβε ο διοργανωτής να κατασκευάσει το ομοίωμα ή κάποιοι… δεν τον άφησαν; (κάτι που συζητείται ευρέως από χθες στην ευρύτερη περιοχή). Αν’ αυτού, ο κόσμος  «αποζημιώθηκε » με ένα σύντομο σόου βεγγαλικών.

Πολιτισμός, έθιμα, το ένα μετά το άλλο «χάνονται» στον δήμο Πηνειού. Ο διοργανωτής, ο οποίος σαφώς όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστεί τα πάνδημα και δεν έχει βοηθηθεί ποτέ από κανέναν, δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη. Που πρέπει άραγε να αναζητηθούν οι ευθύνες; Γιατί ευθύνες υπάρχουν…

Ένα έθιμο Χριστιανικό, όσο «εκρηκτικό» και αν είναι, πρέπει να συνεχιστεί. Ειδικά αυτή την εποχή που όλοι οι «εχθροί» βρίσκονται «προ των πυλών». Εκτός και αν κάποιοι θέλουν ή τους συμφέρει να «παραδοθούν αμαχητί».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα