ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υποδέχτηκε τη θαυματουργή εικόνα του πολιούχου Πύργου, στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής (φώτο)


Μεταφορά της σεπτής θαυματουργής εικόνας του πολιούχου Πύργου Αγίου Χαραλάμπους, από  το ιστορικό ομώνυμο ναϋδριό του στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, έγινε το απόγευμα της Κυριακής  παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου, του σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, τοπικών φορέων και πλήθους πιστών.

Η μεταφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, έγινε ενόψει της εορτής του Προστάτη της πόλης στις 10 Φλεβάρη, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα τελεσθούν μία σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων και ιερών ακολουθιών.

Οι εκδηλώσεις αυτές συγκεκριμένα  θα κορυφωθούν το διήμερο Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με τον πολυαρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό, το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο, καθώς επίσης και την λιτάνευση της σεπτής εικόνας και των ιερών λειψάνων αυτού.

Η ιερή εικόνα μεταφέρθηκε υπό τις μελωδίες  της φιλαρμονικής Πύργου Πύργου «Απόλλων»,  καθώς και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος της ΣΕΤΤΗΛ, ενώ την υποδέχτηκε ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στις 5:00 το απόγευμα  στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής και αφού την εισόδευσε  εντός του ναού, στην συνέχεια τελέστηκε  ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Μακαριωτάτου και των λοιπών παρισταμένων Αρχιερέων.