ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος από τη Μηλέα Ζαχάρως,  εξελέγη Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου!

  • 6
    Shares

Στις εκλογές που έγιναν την Παρασκευή, Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος από τη Μηλέα Ζαχάρως, ο οποίος έλαβε 68 ψήφους έναντι 9 του Αρχιμανδρίτη Αχίλλιου Τσούτσουρα.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1971 και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα με μεταπτυχιακά στο Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Δίκαιο και την Εκκλησιαστική Ιστορία. Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Ιεροκήρυκας.

Είναι ο Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του κυνηγού στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.Την Κυριακή θα γίνει η χειροτονία του στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο και πλήθος Ιεραρχών.

Αναλυτικότερα για την κατάρτιση της θέσης του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ψήφους 69

2) Αρχιμανδρίτης κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ψήφους 40

3) Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Παπαλέξης, ψήφους 24

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

«Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, έδωσε το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών.

Η χειροτονία του Εφηψισμένου Μητροπολίτου θα τελεσθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.


  • 6
    Shares