ΗΛΕΙΑ NIGHTLIFE OIKONOMIA ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Βασίλης Νιπεργιάλης στο «Ilia.News» – «Η επόμενη μέρα δεν θα βρει όλη την εστίαση μαζί»


Στα προβλήματα που βιώνει η εστίαση από τον Μάρτιο έως και σήμερα αλλά και στην επόμενη ημέρα της, στην μετά κορωνοϊό εποχή, εστίασε η σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.News» με τον δημοσιογράφο Κώστα Κουτσουβέλη και καλεσμένο – τηλεφωνικά τον γνωστό επιχειρηματία και μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου για την εστίαση κ. Βασίλη Νιπεργιάλη.

Τα συμπεράσματα και οι προβλέψεις του κ. Νιπεργιάλη για την επόμενη ημέρα της εστίαση είναι δυσοίωνα αφού όπως τόνισε: «Η επόμενη ημέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεν θα βρει όλη την εστίαση μαζί. Είναι δύσκολο να αντέξει ένας άνθρωπος με κλειστά μαγαζιά, με υποχρεώσεις να τρέχουν (γιατί τρέχουν κανονικά). Το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση ήταν τα 800 ευρώ που έλαβαν όλοι, αυτή ήταν και η αποζημίωση που πήραν τα μαγαζιά όλο αυτό τον καιρό».

Σε άλλο σημείο ο κ. Νιπεργιάλης είπε: «Με την τωρινή κατάσταση που τα κρούσματα καθημερινά είναι ανεξέλεγκτα ενώ η εστίαση είναι κλειστή εδώ και μέρες, καταρρίφθηκε ο μύθος ότι φταίει η εστίαση για την εξάπλωση της πανδημίας. Η πανδημία είναι μια δύσκολη εξίσωση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι λοιμωξιολόγοι, από εκεί και πέρα οι πολιτικοί παίρνουν τις αποφάσεις, αλλά σίγουρα η κατανομή άδικων ευθυνών σε ορισμένους τομείς όπως στην εστίαση, τον αθλητισμό κ.α. πιστεύω ότι είναι άδικη».

Συνεχίζοντας είπε: «Η εστίαση είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης. Ήμουν ο πρώτος που είχα πει ότι θα είναι η μεγαλύτερη κρίση που θα χτυπήσει την Ελλάδα. Δυστυχώς δικαιώθηκα. Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει από τον Μάρτιο. Πως μπορεί να ζήσει ένας επιχειρηματίας όταν από τότε μέχρι σήμερα δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του να δουλέψει;».

Ο κ. Νιπεργιάλης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα «μέτρα» που λήφθηκαν για τα καταστήματα της εστίασης τονίζοντας «Τα μέτρα είναι πάρα πολύ λίγα και δεν φτάνουν για να ζήσει η εστίαση την επόμενη μέρα».

Αναλυτικά, αναφέρθηκε στο 60% – 40% των ενοικίων την στιγμή που δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για το ρεύμα, χαρακτηρίζοντάς το «νούμερο ένα» πρόβλημα των επιχειρήσεων, αλλά και στα κοινόχρηστα, καλώντας μάλιστα τα Δημοτικά Συμβούλια, ολόκληρης της χώρας, να λάβουν τη γενναία πολιτική απόφαση της μη είσπραξης τελών για ένα έτος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περιβόητη «επιστρεπτέα» που βάζει μια ακόμα «θηλιά» γύρω από το λαιμό της εστίασης, στην αδικία που βιώνουν οι νέες (από 1-1-2019) επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται σε κανένα ευνοϊκό μέτρο κ.α.

Τέλος, ο κ. Νιπεργιάλης είπε: «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα ανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Βασίλη Νιπεργιάλη στην ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.News» (από το 26:30 έως το τέλος της εκπομπής).