12.7 C
Pýrgos
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Β. Τζελάτης στο ilia.news: «Δήμοι και Περιφέρεια έχουν ευθύνη για την ανάπτυξη του στίβου»

spot_img

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου Βαγγέλης Τζελάτης, ένας από τους «μακροβιότερους» παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του στίβου στην περιοχή που εκπροσωπεί, μίλησε αποκλειστικά στο ilia.news για τη θέση του κλασικού αθλητισμού στις μέρες μας, τις προοπτικές να προσελκύσει νέα παιδιά και να αναδείξει νέα ταλέντα, για τις ανάγκες του σε υποδομές και εγκαταστάσεις, αλλά και τη θέση της Ηλείας στο πανελλαδικό γίγνεσθαι του κλασικού αθλητισμού.

 

-Ο Βαγγέλης Τζελάτης, μιλάει αρχικά για τη θέση του στίβου στη σημερινή εποχή, μια εποχή στην οποία υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες:

«Ο στίβος και η Ομοσπονδία που τον εκπροσωπεί, ο ΣΕΓΑΣ, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Δεν μπορεί καταστατικά να κάνει αγορά εξοπλισμού και να κατασκευάσει στάδια. Στον τομέα αυτό εμείς κάνουμε την πίεση, τις υποδείξεις, προς την Πολιτεία. Υπάρχουν δυσκολίες για να έχουμε τον εξοπλισμό σήμερα, για τους γνωστούς οικονομικούς λόγους. Ο εξοπλισμός προέρχεται από τα προηγούμενα χρόνια, ή από τις προσπάθειες κάποιων Δήμων, να βρουν κάποια ποσά και αν αναπληρώσουν κάποια αναλώσιμα όργανα, όπως ακόντια, εμπόδια κ.λπ., τα οποία δεν είναι φθηνά. Παρά ταύτα το παλεύουμε, η κρίση μπορούμε να πούμε ότι έχει επιδράσει και σε ένα σημείο θετικά. Καθώς έχει φέρει περισσότερα παιδιά στον στίβο. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν οι οικογένειες έχουν κοπεί τα πολλά ιδιαίτερα και οι ξένες γλώσσες. Τα παιδιά έχουν βρει διέξοδο στον αθλητισμό».

 

-Ο Βαγγέλης Τζελάτης σχολιάζει το γεγονός της προσέλευσης νέων παιδιών στον κλασικό αθλητισμό, με δεδομένο ότι δεν απαιτούνται πολλά χρήματα από την οικογένειά του για να ασχοληθεί εκεί:

«Στον στίβο δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για τον αθλητή και οικογένειά του, χρειάζονται όμως πολλά χρήματα για την οργάνωσή του. Για να γίνει ένας αγώνας απαιτείται ένα δυναμικό ανθρώπων, αποτελούμενο από πενήντα άτομα. Δεν είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, στον οποίο έχουμε τους τέσσερις-πέντε, διαιτητές, παρατηρητές κ.λπ., ή μπάσκετ, όπου έχουμε τους διαιτητές και τη γραμματεία. Ο στίβος είναι δύσκολος και ο εξοπλισμός του είναι ακριβός».

 

Για το επίπεδο αγωνιστικά την περιοχής μας, με την εμφάνιση τον τελευταίο καιρό μιας νέας φουρνιάς ταλαντούχων αθλητών, ο Βαγγέλης Τζελάτης σχολιάζει:

«Αισιόδοξος είμαι, καθώς μετά από μια κάμψη που υπήρξε, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται νέα παιδιά. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε πάλι να πρωταγωνιστούμε. Πριν 6-7 χρόνια είμαστε στην τρίτη θέση, τώρα έχουμε κατέβει γύρω στην 6η-7η θέση, αλλά πιστεύω ότι σύντομα η περιοχή μας θα επιστρέψει ψηλά, πίσω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

 

-Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, σχολιάζει και τη θέση της Ηλείας στο πανελλαδικό γίγνεσθαι του κλασικού αθλητισμού:

«Είπα και νωρίτερα ότι ο στίβος της Ηλείας έχει μακρά παράδοση. Έχω μια εμπειρία ακριβώς πενήντα χρόνια. Πρωτοπήγα στον αθλητισμό 6 Απριλίου 1968, όταν υπέγραψα δελτίο ως αθλητής του στίβου, μικρό παιδί. Μετά από πενήντα χρόνια, δικαιούμαι να λέω ότι ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Ανέκαθεν ο στίβος στην Ηλεία ήταν σε καλό επίπεδο, σε καλή προτεραιότητα. Σήμερα έχει καλή υποδομή, όχι μόνο στον Πύργο, αλλά και στην Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, τη Ζαχάρω. Υποδομή που είναι στις ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης να την αναπτύξει ως προς τις εγκαταστάσεις. Η υποδομή του στίβου έχει πάντα απαιτήσεις. Θα επιμείνω σε αυτό και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί. Η Ηλεία έχει εργάτες του στίβου. Έχει παλιούς όπως ο Σάκης Καίσαρης, αλλά και νέους. Χρειάζεται στήριξη, για να μπορέσει να πάει καλύτερα».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα