ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

Ο Δήμαρχος Ήλιδας ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την θετική εξέλιξη του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου


Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, έπειτα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να περάσει οριστικά η διαχείριση του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου στον Δήμο Ήλιδας.

Πλέον, μέσω της ΚΥΑ ρυθμίστηκαν και διαδικαστικά ζητήματα στο πεδίο της δικαιοδοσίας του Δήμου, όπως η οργάνωση, η λειτουργία και γη διοίκηση του γραφικού λιμανιού.

Υπενθυμίζουμε ότι, τον περασμένο Νοέμβριο με προσωπικές πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, λύθηκε μια για πάντα μέσω ειδικής νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το θέμα της διαχείρισης του Αλιευτικού Καταφυγίου στο Παλούκι, αφού για δεκαετίες εμφανιζόταν ως «ορφανό», δίχως να ανήκει στη δικαιοδοσία κάποιου φορέα.

Παράλληλα, μέσω της νομοθετικής ρύθμισης και της ΚΥΑ λύθηκε το πρόβλημα και σε ανάλογες περιπτώσεις αλιευτικών καταφυγίων ανά την επικράτεια.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας αμέσως μετά και την νέα αυτή θετική εξέλιξη με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού –όπως γνωρίζουμε– εδώ και χρόνια το θέμα της διαχείρισης του λιμανιού ήταν κολλημένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς που το χρησιμοποιούν.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε –για ακόμα μία φορά– τον Ηλείο πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύσιο Καλαματιανό, αφού από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα έως σήμερα, έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την οριστική λύση της διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου, γεγονός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευτυχή κατάληξη.

Πλέον, μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα έργα στο σημείο (άνοιγμα διαύλου, αντικατάσταση φωτιστικών κ.α.), να κάνει την οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης και το λιμάνι του Παλουκίου να γίνει λειτουργικό και χρηστικό.

Δείτε ΕΔΩ το προηγούμενο Άρθρο.