20.9 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Δήμαρχος Ήλιδας μετράει με τον εκλογικό πήχη τις ανάγκες των μαθητών

spot_img

Προτεινόμενα

Η λειτουργία του Γυμνασίου Πηνείας είναι γεγονός και οι μαθητές του μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις νέες του κτηριακές εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εφύρας. Αποτελούν οριστικά παρελθόν τα επικίνδυνα λυόμενα στα οποία 10 ολόκληρα χρόνια τους καταδίκασαν να υπομένουν οι ανίκανες και επικίνδυνες για τον τόπο Δημοτικές Αρχές Λυμπέρη- Χριστοδουλόπουλου.
Στα τέσσερα χρόνια Δημαρχίας του ο νυν Δήμαρχος Χριστοδουλόπουλος κατηγορούσε τον τέως Δήμαρχο Λυμπέρη για την ανεπαρκή επιλογή να μετατρέψει το Δημαρχείο Πηνείας σε Σχολικό συγκρότημα για Γυμνάσιο και Λύκειο Σιμόπουλου. Και πράγματι ο κ. Λυμπέρης, αν και τον είχαν ενημερώσει οι εκπαιδευτικοί φορείς του Νομού μας ότι το Δημαρχείο Πηνείας δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει και τα δυο σχολεία, εκείνος ολοκλήρωσε ένα έργο που, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, κάλυψε μόνο το Λύκειο
Σιμόπουλου, αφήνοντας το Γυμνάσιο καταδικασμένο στα επικίνδυνα για την υγεία λυόμενα.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση και αναζήτησε την απαράδεκτη λύση των λυόμενων αιθουσών. Ταυτόχρονα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις παραδεχόταν ότι η επιλογή του κτηρίου της Εφύρας ήταν λειτουργική, επειδή όμως δεν μπορούσε να προταθεί από τον ίδιο λόγω πολιτικού κόστους, ζητούσε να πάρει την απόφαση αυτή το Υπουργείο Παιδείας.
Το Δεκέμβρη του 2017 με την απόφαση αρ. 221676/Δ2/15-12-2017 (ΦΕΚ 4459/τ.Β ́/18-12-2017) το Υπουργείο Παιδείας μεταφέρει την έδρα του Γυμνασίου Σιμόπουλου στην Τοπική Κοινότητα Εφύρας με την επωνυμία «Γυμνάσιο Πηνείας», δίνοντας λύση στο στεγαστικό πρόβλημα μιας δεκαετίας για τους μαθητές του πρώην Γυμνασίου Σιμόπουλου. Ακόμα και τότε όμως ο Δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει τα αυτονόητα, να επιβλέψει δηλαδή τις διαδικασίες μεταφοράς και να κάνει τις όποιες βελτιώσεις στα δυο σχολεία της Εφύρας ώστε να γίνει η μετακίνηση ομαλά, αν και είχε εξασφαλισμένα κονδύλια για τις παραπάνω σχολικές μονάδες. Αδιαφόρησε πεισματικά να κάνει το παραμικρό. Επικαλέστηκε τα οικονομικά προβλήματα που θα προκληθούν από τη μη χρήση του πρώην Δημαρχείου και για τα δυο σχολεία, πρόβλημα που ωστόσο στα 4 χρόνια λειτουργίας του Λυκείου δεν είχε προκύψει. Στα σχεδόν 4 χρόνια Δημαρχίας του κυρίου Χριστοδουλόπουλου στο Δήμο Ήλιδας οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Πηνείας (πρώην Γυμνασίου Σιμόπουλου) υπέφεραν εγκλωβισμένοι στα διαλυμένα λυόμενα,εξαιτίας της προκλητικής απραξίας του και τη μη αποδοχή της λύσης που έδωσε η πολιτική ηγεσία του
Υπουργείου Παιδείας.
Το Γυμνάσιο Πηνείας λειτουργεί οριστικά με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλης της Πηνείας, με την ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,έχουν επιτέλους κανονικό σχολείο, όπως τους αξίζει. Και ας δυσκολεύονται να το χωνέψουν ο Δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοι…
Τον καλούμε λοιπόν να σταματήσει να παίζει εκλογικά παζάρια στις πλάτες των μαθητών και μαθητριών, για να μη χάσει την εύνοια των κομματαρχών του ενόψει των ερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών. Ας κάνει τον κόπο να επισκεφθεί το Γυμνάσιο Πηνείας στην Εφύρα, που χωρίς την παραμικρή βοήθεια του Δήμου και ΜΟΝΟΝ με την αρωγή των κατοίκων της Εφύρας έγινε και πάλι το κόσμημα της περιοχής.
Αν θέλει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες, ας νοιαστεί για τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ήλιδας που έχουν ακόμα λυόμενες αίθουσες, για τα νηπιαγωγεία σε πολυκατοικίες, για το εγκαταλελειμμένο στην μοίρα του 10 χρόνια τώρα Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας που παραμένει ένα κουφάρι.
Οι πολίτες του Δήμου μας, έχουν βιώσει τα αποτελέσματα από την ατολμία και απραξία του Δημάρχου. Η μόνιμη επωδός «δεν είναι δική μου ευθύνη», έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη για τον Δήμο πολιτική του κυρίου Λυμπέρη.
Γνωρίζουν ότι δική του ευθύνη είναι και η μη αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που με καμάρι «εγκαινίασε» το δίδυμο Λυμπέρη-Άδωνη, και η μη λειτουργία του Διυλιστηρίου των 22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ένα πέπλο ένοχης σιωπής σκεπάζει οσμή σκανδάλου. Δική του ευθύνη είναι και τα μη ολοκληρωμένα έργα στη Σοχιά, και ο επικίνδυνος ποδηλατόδρομος, που δεν ξέρουμε αν έχει παραδοθεί, και η έλλειψη πεζοδρομίων, που έχουν παραδοθεί σε επιχειρηματίες ως προεκτάσεις των καταστημάτων τους. Δική του ευθύνη είναι και η μη είσπραξη τελών από τις παραπάνω επιχειρήσεις, και η μη λειτουργία του κολυμβητηρίου για τους Δημότες (αλήθεια, πόσος χρόνος χρειάζεται για να ζητηθεί πρόσληψη ναυαγοσώστη;).Δική του ευθύνη είναι η ανυπόφορη και επικίνδυνη κατάσταση με τα αδέσποτα, και η προστασία της παραλίας από την ρύπανση, και η ηχορύπανση της παραλίας από τις επιχειρήσεις του αλκοολικού τουρισμού, και η μη ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών στο ισόγειο της μόνιμης Έκθεσης ’’Μπελογιάννη’’ και πολλά-πολλά ακόμη που βιώσαμε και βιώνουμε και υποβαθμίζουν τη ζωή μας και τη νοημοσύνη μας.
Νισάφι πια με τον παλαιοκομματισμό που στερεί το μέλλον των παιδιών μας . Στα παιδιά μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που τους επιφυλάσσουν οι ανόητοι εκλογικοί υπολογισμοί Μαυρογιαλούρων.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
24-9-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα