Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης… «άδειασε» τη Μυρσίνη!!!

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Άλλος φιλοξενεί τους Σύριους πρόσφυγες στο χωριό του και άλλος… «κερδίζει» τα αντισταθμιστικά οφέλη σύμφωνα… με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε να προχωρήσει σε αντισταθμιστικά έργα στους δήμους που φιλοξενούν δομές φιλοξενίας μεταναστών και ζήτησε από τους δημάρχους προτάσεις. Και αντί ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης να ζητήσει ένα έργο για τη Μυρσίνη, που δικαιωματικά της ανήκει, πρότεινε έργο… ύψους 65.000 ευρώ, για την Ανδραβίδα!!!

Το γεγονός καυτηριάζει και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εχθές 16/11/2020 ο Δήμαρχος κ.Λέντζας Ι. ανακοίνωσε την χρηματοδότηση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη Π. έργου ηλεκτροφωτισμού στην οδό Α. Καλφιώτη της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας, που είχε προτείνει ο ίδιος προς το Υπουργείο ύψους 65.000 ευρώ, ως αντισταθμιστικό όφελος λόγω της παραμονής των προσφύγων στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων Μυρσίνης .

Χαιρόμαστε που ο κ. Δήμαρχος δραστηριοποιήθηκε και πέτυχε την παροχή αντισταθμιστικών οφελών προς το Δήμο μας.

Όμως εκπλαγήκαμε δυσάρεστα γιατί η Μυρσίνη, που φέρει το κύριο βάρος της παρουσίας των προσφύγων στην περιοχή από το 2016 , δεν συμπεριελήφθη , έστω και με ένα έργο , μαζί με την Ανδραβίδα, παρότι ο κ. Δήμαρχος είχε ενημερωθεί εγγράφως με επιστολή ( 1585/11-2-2020 ) και πολλάκις προφορικά από εμένα, για έργα που έχει μεγάλη ανάγκη η Μυρσίνη .

Άμεσα επικοινώνησα με το κ. Δήμαρχο και τον ενημέρωσα για τη απογοήτευσή μας (έχω δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα για αυτό το θέμα) και σήμερα τον επισκέφθηκα στο Δημαρχείο για να μιλήσουμε στο γραφείο του, αλλά η συνάντηση έγινε στους διαδρόμους και σε μη φιλικό κλίμα από μέρους του.

Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο απ’όλα  είναι η άποψή του, που θεωρεί πως η Μυρσίνη δεν φέρει κανένα πλεονέκτημα σε αντισταθμιστικά οφέλη έναντι των υπολοίπων Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, η άποψή των συμπολιτών μου και η δική μου, διαφέρει από τη δική σας. Το αίτημά μας είναι λογικό, ηθικό και δίκαιο και θα αγωνιστούμε σθεναρά για αυτό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα