ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σκάνδαλο: Ο Δήμαρχος μετατρέπει την Τριανταφυλλιά σε Χαβούζα της Δυτικής Ελλάδας (έγγραφο)

  • 114
    Shares

Ο Γ. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 15.000 ΤΟΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Σε προχωρημένες επαφές με τον Δήμο Αιγιάλειας προκειμένου 15.000 τόνοι σκουπιδιών ετησίως (!) να έρθουν στην Τριανταφυλλιά, φαίνεται -από δημοσιεύματα στον Τύπο της Αχαΐας- να βρίσκεται ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Με τις ευλογίες και τις μεθοδεύσεις Λυμπέρη ο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς θα μετατραπεί και επισήμως σε χαβούζα όλης της Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα με δέσμευση ενός έτους! Γιατί άραγε; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί; Έχει σχέση με την εκλογή των δύο δημάρχων στην ΚΕΔΕ;

Ήδη για το αίτημα της Αιγιάλειας έχει ενημερωθεί επισήμως ο κ. Λυμπέρης ως πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας από τις 13 Φεβρουαρίου, όμως μόλις σήμερα ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι του Φορέα, αφού το θέμα έγινε γνωστό από τα Μ.Μ.Ε. της Αχαΐας.

Μάλιστα, για το ζήτημα και για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της μεταφοράς, ο κύριος Λυμπέρης συναντήθηκε προ ημερών στην Αμαλιάδα με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Διονύση Καλογερόπουλο.

Η συνάντηση αυτή, παρά το γεγονός ότι έγινε στο Δημαρχείο του Δήμου Ήλιδας δεν γνωστοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε. της Ηλείας, παρά μόνο στα Μέσα του Αιγίου  και της Αχαΐας έπειτα από Δελτίο Τύπου της εκεί δημοτικής αρχής. Γιατί άραγε εν κρυπτώ; Τι φοβήθηκε ο κύριος Λυμπέρης;

Ο κύριος Λυμπέρης, αν και μίλησε σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ για το ενδεχόμενο να πάρει για μία και μόνο φορά 1.500 τόνους απορριμμάτων, κάτι με το οποίο πολλοί διαφωνήσαμε, φαίνεται να μεθοδεύει κάτι διαφορετικό.

Να μετατρέψει τη μια φορά σε μόνιμη συμφωνία, εξαπατώντας ακόμα και τα μέλη του ΦοΔΣΑ που τον υποστηρίζουν.

Και φανταστείτε ότι φημολογείται συμφωνία Λυμπέρη και με τον Δήμο Ζακύνθου, κάτι που έχει παραδεχτεί ο Δήμαρχος του νησιού.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Η οποιαδήποτε μεταφορά σκουπιδιών από άλλες περιοχές πλην της Ηλείας αντίκειται στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της Τριανταφυλλιάς.
  • Η αποδοχή απορριμμάτων ανοίγει την “Κερκόπορτα” για μεταφορά σκουπιδιών από περιοχές ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Τα σάπια απορρίμματα της Αιγιάλειας η και άλλων περιοχών που βρίσκονται χρόνια στους δρόμους δεν είναι επεξεργάσιμα από την Μηχανική Διαλογή και θα εναποτεθούν όπως είναι στο κύτταρο, μετατρέποντας τον ΧΥΤΥ που με τοσο κόπο κρατήσαμε, σε ΧΥΤΑ.
  • Για την άρνησή του σε ανάλογα αιτήματα δήμων, ο πρωην πρόεδρος του ΦοΔΣΑ και τέως δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε σε σύγκρουση με υπουργούς ή ακόμα ακόμα και κατηγορούμενος, ωστόσο έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το κοινό καλό και όχι το να είναι αρεστός σε δημάρχους άλλων περιοχών και κυβερνητικούς παράγοντες.

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος αναμένουμε άμεσα τη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ηλείας, προκειμένου όλοι να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Επιτέλους κύριε Λυμπέρη, σεβαστείτε τους συνδημότες σας και μην μετατρέπετε το “μπαλκόνι της Αμαλιάδας” σε μια απέραντη χωματερή, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και την επιβάρυνση του Δήμου μας!

Αν προχωρήστε στους σχεδιασμούς σας θα μας βρείτε όλους απέναντί σας!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


  • 114
    Shares