ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ

Ο δήμαρχος Ολυμπίας στον Υπουργό κ. ΣΤΑΘΑΚΗ


  • Επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συνάντηση με τον Υπουργό κ. ΣΤΑΘΑΚΗ Γεώργιο, τη νομικό σύμβουλο κα ΙΩΑΝΝΟΥ Κατερίνα και την ειδική σύμβουλο κα ΚΑΒΒΑΔΙΑ Δέσποινα είχε ο Δήμαρχος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. ΚΟΤΖΑΣ Ευθύμιος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος.
  • Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή του αιτήματος έκδοσης κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα χαρακτηρίζονται και θα οριοθετούνται οι ακατάλληλες προς δόμηση περιοχές, που αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Τοπικής Κοινότητας Καυκωνίας που έχει αρχίσει να κατολισθαίνει πριν από έτη, με αποκορύφωμα τον Ιανουάριο του 2014.
  • Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες όπου απαιτούνται για την έκδοση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α. και από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει περί τις δέκα (10) συναντήσεις στο ΥΠΕΝ με διάφορους υπηρεσιακούς – πολιτικούς παράγοντες, χωρίς να έχει επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προβεί στην κατάθεση επείγουσας σχετικής τροπολογίας στην Βουλή, προκειμένου να εναρμονιστούν οι μελέτες με την κείμενη νομοθεσία και εν συνεχεία να προβεί στην έκδοση της Κ.Υ.Α.

Αρχαία Ολυμπία 26/7/2018

Ο Αντιδήμαρχος

ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος