ΗΛΕΙΑ AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Ο Δήμος Ήλιδας αρνείται την σίτιση των αδέσποτων!!

  • 164
    Shares

Ο Δήμος Ήλιδας, συμφώνα με φιλόζωους της πόλης, αρνείται την παροχή ζωοτροφών (κροκέτες) σε φιλόζωους εθελοντές οι οποίοι εδώ και χρόνια ταΐζουν αδέσποτα στην πόλη της Αμαλιάδας καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει την παροχή κροκετών σε εθελοντές για την σίτιση των αδέσποτων, πράγμα που η τωρινή δημοτική αρχή όχι μόνο δεν δείχνει πρόθυμη να το συνεχίσει αλλά δεν δείχνει και πρόθυμη για καμία συνεργασία με φιλόζωους εθελοντές.

Τα αδέσποτα δεν μπορούν να μένουν νηστικά και για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και γιατί ίσως αναγκαστούν να γίνουν επιθετικά προς άλλα ζώα (π.χ. κότες ή πρόβατα) προκειμένου να τραφούν και να επιβιώσουν.

Ο αρμόδιος όμως αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα κ. Χριστοφόρου Ευάγγελος αδιαφορεί για όλα αυτά και δεν δείχνει πρόθυμος να συνεχίσει την παροχή κροκετών.

Την ίδια στιγμή όμως στον Δήμο Πύργου, σύμφωνα με την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο και η οποία ήταν αφιερωμένη στο θέμα των αδέσποτων σκύλων, αποφασίστηκε η προμήθεια σκυλοτροφής σε φιλόζωους που ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά, με σειρά προτεραιότητας και με βάση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Επίσης εξετάζεται ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών σε διάφορα σημεία της πόλης για την σίτιση των αδέσποτων.

Ο κ. Χριστοφόρου, αντί για την παροχή κροκετών, προτείνει την περισυλλογή των αδέσποτων και τον εγκλεισμό τους στο κυνοκομείο του δήμου παραβλέποντας δύο βασικά πράγματα: πρώτον ότι δεν διαθέτει τις απαραιτήτες δομές και προδιαγραφές για να φιλοξενήσει και να στεγάσει όλα τα αδέσποτα της περιοχής και δεύτερον ότι βάσει νόμου όταν μιλάμε για καταφύγια, μιλάμε για χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης των αδέσποτων, στους οποίους τα αδέσποτα περιθάλπονται μέχρι την αποθεραπεία τους, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και καταγράφονται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση , και έπειτα επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, εκεί δηλαδή που βρέθηκαν (δεν επιτρέπεται η επανένταξη σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς και στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους).

Επίσης ο κ. Χριστοφόρου, εκτός από την άρνηση παροχής κροκετών σε φιλόζωους, αρνείται να παρέχει κροκέτες και σε ηλικιωμένη γυναίκα η οποία βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και η οποία φροντίζει μόνη της γύρω στα 40 αδέσποτα σκυλιά που φιλοξενεί στον χώρο της. Πολλά από αυτά της τα είχαν αφήσει κρυφά έξω από την πόρτα της, γνωρίζοντας ότι θα τα φροντίσει, και τα έχει μεγαλώσει από κουτάβια.

Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας (Ομάδα για την Αντιμετωπίση Κακοποίησης των ζώων)


  • 164
    Shares