ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο δήμος Ήλιδας κάνει «έξωση» στον Εμπορικό και μετά… του παραχωρεί στέγη!


«Άδειασμα» Λυμπέρη στον αντιδήμαρχό του Χρήστο Παλυβό, στις αποφάσεις της Εταιρείας Ακινήτων του δήμου και γενικότερα… στα συμφέροντα του δήμου η προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για την παραχώρηση στέγης στον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας!

Υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία Ακινήτων, με πρόεδρο τον Χρήστο Παλυβό, είχε προχωρήσει σε «έξωση» του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας από το κτίριο του Ανεμόμυλου στις αρχές του περσινού καλοκαιριού διεκδικώντας δικαστικά και τα απλήρωτα ενοίκια που μόλις τα τελευταία χρόνια αγγίζουν τα 40.000 ευρώ!

Το κτίριο του Ανεμόμυλου εκκενώθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε δεν έχει πλέον ούτε ηλεκτρικό ρεύμα και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας παραμένει όλο αυτό το διάστημα «άστεγος».

Στην τελευταία συνεδρίαση ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ήρθε… θέμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας για τη στέγασή του σε ένα δωματιάκι – αποθήκη, σε δημοτικό χώρο και πάλι και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο στη Σοχιά. Ενώ δηλαδή ο Εμπορικός Σύλλογος βρίσκεται με τον δήμο στα Δικαστήρια, πήγε και του ζήτησε… τα ίδια!

Η έκπληξη ωστόσο είναι ότι… η Δημοτική Αρχή με πρώτο  τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη έκανε «από το παράθυρο»… το αίτημα δεκτό και έτσι, θα παραχωρήσει χώρο στον Εμπορικό Σύλλογο με τον όρο να αναλάβει τις εργασίες μόνος του (κάτι που το είχαμε ακούσει και για το κτίριο του Ανεμόμυλου που κοντεύει να πέσει).

Αν αυτό δεν είναι «άδειασμα» των παλαιότερων αποφάσεων της Εταιρείας Ακινήτων για την έξωση του Εμπορικού Συλλόγου τι είναι; Ο δήμος Ήλιδας έδωσε και πάλι στέγη στον Εμπορικό Σύλλογο και αύριο – μεθαύριο θα τον πάει στα Δικαστήρια διεκδικώντας τα παλιά ενοίκια; Ή έγινε καμία «υπόγεια συμφωνία» και… «πέταξαν» αυτά;

Τελικά ποιος δουλεύει ποιον σε αυτόν τον δήμο;

Αλλά και ο κ. Παλυβός αν και «γκρίνιαξε», όπως πληροφορηθήκαμε μαζί με κάποιους άλλους από την «διαλυμένη» εδώ και καιρό παράταξη του δημάρχου, δεν είπε και «όχι»…Κάτι που έκανε όμως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της παράταξης Λυμπέρη Αντώνης Πατρινός, η παράταξη Κράλλη και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ωστόσο, το θέμα «πέρασε» καθώς έγινε ψηφοφορία… «επί των παρόντων» με την παράταξη Χριστοδουλόπουλου, αδικαιολόγητα (πλην ενός συμβούλου) να έχει ήδη αποχωρήσει…