ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο δήμος Ήλιδας συμμετέχει Τελικά στην αυριανή κινητοποίηση για τον δρόμο

  • 114
    Shares

Στην απόφαση: «Ο δήμος Ήλιδας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και απαιτεί την άμεση κατασκευή του δρόμου» κατέληξε ομόφωνα, το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, με τους επικεφαλής των παρατάξεων να ρίχνουν «νερό στο κρασί τους», να εκφράζουν μεν τις διαφοροποιήσεις τους αλλά να τις κρατούν έξω από την απόφαση, προκειμένου και ο δήμος Ήλιδας να «κατέβει» στην αυριανή κινητοποίηση συντεταγμένα και ομόψυχα!

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στα νέα θύματα του δρόμου, κάτι που το ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος, όπως και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης αλλά και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας ζήτησαν τη μεταφορά του θέματος από την τελευταία θέση της ημερήσιας διάταξης σε πρώτο. Αίτημα που βρήκε του πάντες σύμφωνους, πλην του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Πατρινού ο οποίος τόνισε ότι η τελευταία θέση της ημερήσιας διάταξης δεν είναι υποτιμητική.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο επιβάλλεται να λάβει συλλογική θέση» τόνισε ο κ. Δημήτρης Κράλλης, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος, για να συνεχίσει λέγοντας: «Όλα τα δεδομένα είναι υπέρ της συνέχισης των έργων, με τις υπάρχουσες εργολαβίες και χωρίς διόδια» ενώ αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό του έργου, στις νέες αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και τι θα επιφέρουν αυτές στο έργο για να καταλήξει: «Ενωμένοι διεκδικούμε την Ηλεία του μέλλοντος. Η κινητοποίηση της Τετάρτης είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι στις 6 Απριλίου, έξω από τη Βουλή και το τρίτο, στο Καλό Νερό».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχιστεί ο δρόμος» είπε στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος συνέχισε: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητάμε την ολοκλήρωση του δρόμου στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, χωρίς διόδια όπως προβλέπεται από την υπάρχουσα  σύμβαση. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις».

«Το ποιος θα πάρει το έργο, το φιλέτο, ποιος θα κονομήσει, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Μας ενδιαφέρει να πηγαίνουμε στην Πάτρα και να ξέρουμε ότι θα γυρίσουμε πίσω» είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας και συνέχισε: «Οι εθνικοί δρόμοι είναι περιουσία του λαού, εμείς ζητάμε την κατάργηση όλων των διοδίων. Τώρα, το ποιος φταίει που δεν έχουμε ακόμα τον δρόμο, έχει όνομα. Είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης είπε: «Εμείς θέλουμε το έργο. Είμαι πεπεισμένος ότι το έργο δεν μπορεί να γίνει με αυτό τον τρόπο. Τι με ενδιαφέρουν όμως οι εργολάβοι; Αν μας κάνει ο Υπουργός τον δρόμο, καλά θα κάνει. Αν δεν τον κάνει, εμείς τι κάνουμε; Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση και οργανώνουμε κινητοποιήσεις για την εξέλιξη του έργου. Συμφωνώ συλλογικά να πάμε εκεί και να διατρανώσουμε τα αιτήματά μας. Δεν θα πάρω θέση επί των εργολάβων, παίρνω θέση ότι θέλω τον δρόμο».


  • 114
    Shares