Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
15.8 C
Pýrgos

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για την μέρα της 28ης Οκτωβρίου

spot_img

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για την μέρα της 28ης ΟκτωβρίουΗ σημερινή ημέρα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι μια ιστορική στιγμή που μας γεμίζει υπερηφάνεια καθώς οι Έλληνες επέλεξαν να πολεμήσουν, να ρισκάρουν τα πάντα προκειμένου να μην υποδουλωθούν. Η εθνική μας αυτή επέτειος φανερώνει τις ρίζες του κράτους μας αλλά και μας υποδεικνύει ποια θα πρέπει να είναι η πορεία του στο μέλλον. Η Ελευθερία αποτέλεσε παντα για τους Έλληνες αξία υπαρξιακής φύσεως. Έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιζόμαστε πάντα την Ιστορική μας Κληρονομιά και να προστατεύουμε την Ελευθερία που μας εξασφάλισαν με τόσους αγώνες οι πρόγονοί μας.
Σήμερα ωστόσο η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, έχει τραυματίσει πολύ βαθιά τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και έχει διχάσει και αποπροσανατολίσει τους Έλληνες. Οι πολιτικές λιτότητας, πυροδότησαν οξύτατες ανισότητες και την κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους και του κοινωνικού ιστού.
Φοβόμαστε πια να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το μέλλον της πατρίδας μας, φοβόμαστε να υψώσουμε σημαία, να παραβρεθούμε σε παρελάσεις, τις οποίες σιγά σιγά τείνουν να τις παύσουν και εντελώς μη τυχόν και μας χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς ή φασίστες.. αν είναι ποτέ δυνατόν.. Ο πατριωτισμός και όχι ο εθνικισμός είναι υγιές συναίσθημα και πρέπει να το προωθούμε από γενιά σε γενιά κι όχι να το θάβουμε και να το καταδικάζουμε.
Ο πατριωτισμός έχει ως βασικό του πυρήνα την ελευθερία ενός λαού, σημαίνει να αγαπάς και να σέβεσαι τη δική σου πατρίδα αλλά και να σέβεσαι τις πατρίδες των άλλων. Προάγει την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών.
Διαφέρει τελείως από τον εθνικισμό, ο οποίος έχει ως κύριο πυρήνα του την επικράτηση ομοιογένειας εθνικής, θρησκευτικής, κοινωνικοπολιτιστικής και της καλλιέργειας ενός αισθήματος υπεροχής του ενός έθνους από τα άλλα άρα καταργεί την ισότητα μεταξύ των λαών. Πόσοι πόλεμοι έγιναν εξαιτίας αυτής της ιδεολογίας;
Ο εθνικισμός χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από Ακροδεξιά μορφώματα, ως κάλυμμα της ρητορικής του μίσους, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της εγκληματικής συμπεριφοράς. Δεν είναι πατριώτες σε καμία περίπτωση όλοι αυτοί. Και ελπίζω ότι η νέα γενιά θα πάψει να συγχέει τις δυο έννοιες πατριωτισμός και εθνικισμός και θα αρχίσει να δείχνει φανερά το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τη χώρα. Θα πάψει να μένει απαθής στις εξελίξεις και θα εκδηλώνει τις ανησυχίες της, πάντα με υγιείς τρόπους και εντός του δημοκρατικού πλαισίου.
Ως απόστρατος αξιωματικός της πολεμικής μας αεροπορίας, διακατέχομαι από αισθήματα τιμής και υπερηφάνειας για την πατρίδα μου και για την σημερινή Εθνική μας επέτειο.
Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο, είπε κάποτε ο Γάλλος πρόεδρος, Σαρλ ντε Γκωλ..
Ο μεγάλος Τσώρτσιλ η μεγαλύτερη μορφή του Β Παγκοσμίου πολέμου σε κάθε του λόγου αναφέρεται στην Ελλάδα και τους Έλληνες: «υπάρχει ένα μικρό ηρωικό έθνος προς το οποίο οι σκέψεις μας στρέφονται με συμπάθειαν κα θαυμασμόν. Είναι η γενναία Ελλάς και τα στρατεύματά της. Είναι το περίφημο Ελληνικόν Έθνος.»
Και ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός σημειώνει: «κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς Κάθε είδους μεγαλείο..»
28η Οκτωβρίου σημαίνει ημέρα στοχασμού και περισυλλογής.
28η Οκτωβρίου σημαίνει Εθνικός αναβαπτισμός και ανανέωση του ψυχικού και πνευματικού μας εγώ..
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες πατριώτες λοιπόν!!
Η Ελλάδα μας πρέπει να έχει τους πολίτες που της αξίζει. Υπερήφανους για αυτήν και άγρυπνους φρουρούς της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Κωνσταντόπουλος Δημήτριος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα