Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για το βιβλίο του Μπατζαλή-Χηνά

spot_img

TO MHNYMA TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΖΑΛΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΧΗΝΑ.

Μας ανοίγετε μια «πόρτα» για να σας γνωρίσουμε βαθύτερα!..

  • Αρωγός στην προσπάθεια των φίλων του συγγραφέων του «Γκογκί»

«Ντοκουμέντο και βιβλίο μνήμης για την Ιστορία και τη ζωή των Ρομά που πρέπει να αποκτήσει την δική του θέση στην ψυχή κάθε αναγνώστη…»

«Με το έργο σας, μας ανοίγετε μια ακόμη “πόρτα” για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά, να σας γνωρίσουμε ουσιαστικότερα και βαθύτερα…»

Με το μήνυμα αυτό ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επικροτεί το έργο του Νίκου Μπατζαλή και του Κώστα Χηνά κρατώντας στα χέρια του την εξαιρετική έκδοση «Γκογκί» που αναφέρεται με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τρόπο στην ιστορία και τις άγνωστες πτυχές της ζωής των Ρομά.

Δηλώνει μάλιστα ότι ο ίδιος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να στηριχθεί το βιβλίο και να γίνει ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζει τα εξής:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη κρατώ στα χέρια μου ένα σπουδαίο βιβλίο μνήμης αλλά και εξιστόρησης της ζωής των Ρομά από την έξοδο τους από την Πόλη έως και την εγκατάστασή τους στην πόλη μας, την Αμαλιάδα, στην γειτονιά Παπακαυκά του Δήμου Ήλιδας.

Ιδιαίτερα συγκινητικό το έργο των συγγραφέων, δύο εξαιρετικών ανθρώπων και καλών φίλων μου που με σεβασμό στην ιστορία και με υπομονή και επιμονή εργάστηκαν για να μας προσφέρουν μέσα από τις 492 ξεχωριστές σελίδες του βιβλίου ΓΚΟΓΚΙ , οι Ρομά από την Πόλη στην Ελλάδα ( Ε ΡΟΜΑ ΑΝΤΑΡ ΣΤΑΜΠΟΛΙ ΑΝΤΟ ΓΙΟΥΜΑΝΟΣ), την άγνωστη ιστορία ζωής των Ρομά..

Πράγματι η γλώσσα εκφράζει την ταυτότητα, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία ενός λαού, την ιστορία και τον πολιτισμό του και είναι ένα στοιχείο που τον κάνει μοναδικό και ξεχωριστό, αγαπητέ φίλε Νίκο Μπατζαλή και αγαπητέ φίλε Κώστα Χηνά.

Και με το έργο σας μας ανοίγετε μια ακόμη «πόρτα» να έρθουμε ακόμα πιο κοντά και μας δίνετε την δυνατότητα να σας γνωρίσουμε ουσιαστικότερα και βαθύτερα.

Ξεφυλλίζοντας με τεράστιο ενδιαφέρον τις σελίδες του βιβλίου διαπίστωσα ότι πράγματι αγαπητέ φίλε Κώστα Χηνά έχει απαιτηθεί μια πολυετής προεργασία και αρκετή υπομονή και επιμονή προκειμένου να καταγράψετε όλα αυτά τα στοιχεία και να τα μεταφέρετε στον αναγνώστη. Μέσα από την αφήγηση σας τελικά, ο αναγνώστης ταξιδεύει μέσα από την εξιστόρηση της ίδιας της ζωής των τσιγγάνων.

 

ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Επίσης, αγαπητέ φίλε Νίκο Μπατζαλή θεωρώ δεδομένο ότι το αναγνωστικό κοινό θα βαδίσει το μονοπάτι που άφησαν το στίγμα τους σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων όπως αναφέρεις και θα σας συγχαρώ θερμά για την πρωτοβουλία σας και τον ζήλο που δείξατε για να μας παρουσιάσετε αυτό το σπουδαίο έργο.

Πιστεύω στη στήριξη του βιβλίου προκειμένου να βρεθεί σε όσο το δυνατόν ευρύτερο αναγνωστικό κοινό και να αποκτήσει τη δική του θέση στην ψυχή του αναγνώστη.

Προσωπικά θα σταθώ αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Σας εύχομαι υγεία και να συνεχίσετε το έργο σας με τον ίδιο ζήλο και καλοτάξιδο το βιβλίο σας.

Και προτρέπω όλους τους φίλους και φίλες που μπορούν, να το προμηθευτούν στηρίζοντας την αξιέπαινη προσπάθεια σας.

Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά τώρα που πρέπει να μένουμε σπίτι από ένα καλό βιβλίο.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα