ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Δημήτρης Νόλης στο ilia.news: «Ναυπακτιακός, Ζάκυνθος και Αίας τα φαβορί»


Ο Δημήτρης Νόλης, η παλιά μεγάλη δόξα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και σήμερα προπονητής στον Εθνικό Σκουλικάδου, μιλάει σήμερα το ilia.news για την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, αλλά και για τον 9ο όμιλο, στον οποίο αγωνίζονται οι ηλειακές ομάδες και στον οποίο μετέχει και η ομάδα του.

 

Ο βορειοελλαδίτης τεχνικός, με επιτυχημένες παρουσίες όπου κι αν πέρασε, έχει δημιουργήσει στο Σκουλικάδο μια ιδιαίτερα φιλόδοξη, ενθουσιώδη και νεανική ομάδα, η οποία με χαμηλό μπάτζετ, κοιτάζει στα μάτια τους μεγαλύτερους αντιπάλους της. Αν μάλιστα δεν είχε μεσολαβήσει το lockdown και η διακοπή του Πρωταθλήματος, πάνω σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο Εθνικός άρχιζε να βρίσκει φόρμα, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Ο Δημήτρης Νόλης, μιλάει για το ζακυνθινό ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ιστορική ομάδα του Τζάντε και πρώην ομάδα του, τη Ζάκυνθο, μιλάει για τον Εθνικό, αλλά και όχι μόνο. Μιλάει και για τον όμιλο, τις ομάδες που ξεχωρίζει και τη «μάχη» της παραμονής. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι ότι ανάμεσα στα τρία φαβορί για την πρώτη θέση, κατατάσσει και μια ηλειακή ομάδα, τον Αίαντα Γαστούνης.

«Το Πρωτάθλημα όπως διεξάγεται φέτος και με τις ιδιαιτερότητες που έχει, δεν έχει φαβορί. Είναι ένα Πρωτάθλημα θα έλεγα στο οποίο όλες οι ομάδες ξεκινούν σχεδόν από την ίδια αφετηρία. Και βέβαια είναι ένα Πρωτάθλημα σύντομο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε έναν μόλις γύρο. Η άλλη ιδιαιτερότητα που έχει, είναι ότι μεσολάβησαν τέσσερις μήνες αδράνειας. Οι ομάδες έχουν αλλάξει παίκτες και πολλές από αυτές δεν είχαν αρκετό χρόνο για προετοιμασία, ενώ δεν έχουν κάνει και φιλικά παιχνίδια, για να γίνει το μοντάρισμα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον τις πρώτες δυο-τρεις αγωνιστικές, να υπάρχει το απρόβλεπτο στοιχείο. Μην σας κάνει εντύπωση αν δούμε αποτελέσματα τα οποία δεν περιμένουμε».

Για την ομάδα του, αλλά και για τη «μάχη» της παραμονής, ο Δημήτρης Νόλης αναφέρει: «Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Όπως είπα θα δυσκολευτούν να βρουν ρυθμό. Και μόλις αυτό συμβεί, τότε θα πλησιάζει το Πρωτάθλημα προς τη λήξη του. Είναι πρωτόγνωρο να προετοιμάζεσαι μετά από μήνες, για ένα Πρωτάθλημα των οκτώ αγωνιστικών. Συνεπώς η παραμονή, που είναι και ο στόχος για τη δική μας ομάδα, θα είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχουν ομάδες τις οποίες πρέπει να ξεγράψουμε, όπως μπορεί να συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Η δική μας ομάδα, ο Εθνικός Σκουλικάδου, είναι ένα νεανικό σύνολο, το οποίο θα προσπαθήσει με ομαδική προσπάθεια, να πετύχει τον στόχο».

Στην ερώτηση αν ξεχωρίζει κάποιες ομάδες από το γκρουπ αυτό των 13 ομάδων, ο Δημήτρης Νόλης αναφέρει: «Νομίζω ότι ο Ναυπακτιακός Αστέρας, η Ζάκυνθος και ο Αίας Γαστούνης, είναι οι τρεις ομάδες που έχουν το προβάδισμα. Θα είναι ωστόσο όπως είπα και πριν ένα αμφίρροπο Πρωτάθλημα και απρόβλεπτο. Εκείνες οι ομάδες οι οποίες δεν έχουν χάσει πολλούς παίκτες και έχουν διατηρήσει τον κορμό τους, θα έχουν ένα προβάδισμα, ωστόσο όλες οι ομάδες θα χρειαστούν και πάλι χρόνο ώστε να επανέλθουν και να βρουν ξανά τη φόρμα τους».