Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

spot_img

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος, πήρε θέση για το θέμα που έχει προκύψει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Διαμαντόπουλος, ανέφερε πως το θέμα της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που φαίνεται να επιδιώκει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, είναι σχεδόν απίθανο και ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πισωγύρισμα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντόπουλος, τα τελευταία χρόνια παρά τα προβλήματα που υπάρχουν έχει κατακτηθεί, ως ένα βαθμό, μια ομογενοποίηση των λειτουργιών και ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών. Δεν θα είναι ωφέλιμο και χρήσιμο να επιστρέψουμε στην εποχή που κάθε Μονάδα και κάθε τόπος περιχαρακωνόταν στον εαυτό του.

Όσο αφορά για τις αντιδράσεις από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, σχετικά με την εντολή της 6ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση μιας Παθολόγου και μιας νοσηλεύτριας από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς το Νοσοκομείο Πύργου και ΚΥ Βάρδας αντίστοιχα, ο κ. Διαμαντόπουλος σημείωσε πως καθήκον και υποχρέωση της Διοίκησης του ΓΝ Ηλείας, είναι η ορθολογική κατανομή των ανθρωπίνων πόρων του συστήματος. Η κατανομή προσδιορίζεται με κριτήρια αυστηρά λειτουργικά, ενώ υπογράμμισε πως στο ΓΝ Ηλείας δεν υπάρχουν “Βατικανό”, φέουδα και άβατα και πως το απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο στις επιλογές και τις αποφάσεις είναι η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Παράλληλα, ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για την τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝ Ηλείας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 10 Οκτωβρίου, λέγοντας πως η τροποποίηση των οργανισμών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και υπάρχει Σχέδιο το οποίο ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί και δεν έχει αποκτήσει νομική υπόσταση.

Επίσης, επεσήμανε πως υπάρχουν θετικά στοιχεία αλλά και σημαντικές στρεβλώσεις στους Οργανισμούς που χρειάζονται διευθέτηση για αυτό επιβάλλεται να ξεκινήσει η συζήτηση, ενώ υπογράμμισε πως το υπό διαβούλευση Σχέδιο, προβλέπει αύξηση των οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό, από 141 που είναι σήμερα σε 182 αθροιστικά σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κρέστενα, δίνοντας την δυνατότητα ανάπτυξης νέων τμημάτων και ασφαλούς στελέχωσης υπαρχόντων τμημάτων, που σήμερα λειτουργούν οριακά.

Επιπλέον, ο κ. Διαμαντόπουλος στάθηκε και στα αρνητικά σημεία του Σχεδίου, επισημαίνοντας την αποδέσμευση του ΚΕΦΙΑΠ από το ΓΝ Ηλείας και την ένταξή του στην 6η ΥΠΕ, ενώ όσο αφορά για την Επιτροπή Επεξεργασίας προτάσεων ο κ. Διαμαντόπουλος, τόνισε πως έχει ήδη τροποποιηθεί με απόφαση του και αποτελείται από τον ίδιο, τον ανα. διοικητή της ΝΜ Αμαλιάδα, κ. Γιάννη Λέντζα, τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των ΝΜ Πύργου και Αμαλιάδας κ. Χάλεντ Ακμπαράουι και Μίρρα Νατάλε αντίστοιχα, τις Διευθύντριες Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Γεωργία Παπαδοπούλου και κα. Αθανασία Πετροπούλου αντίστοιχα, τους Διοικητικούς Διευθυντές ΝΜ Πύργου κ, Δημήτρη Μποτζολή και ΝΜ Αμαλιάδας κα. Σοφία Κοτσαύτη καθώς και τον Επιστημονικά υπεύθυνο της ΝΜ Κρεστένων κ. Χρήστο Λιάτσο.

Τέλος, ο κ. Διαμαντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως η επιτροπή θα δουλέψει συντεταγμένα, η προεργασία θα ξεκινήσει από τώρα ελπίζοντας ότι οι βασικές αρχές του Σχεδίου θα προσδιοριστούν και οριστικοποιηθούν γρήγορα. Με τεκμηρίωση, πραγματικά δεδομένα και απόλυτο κριτήριο την ασφάλεια του ασθενούς και του προσωπικού, ενώ υπογράμμισε ότι σέβεται απεριόριστα τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της συνδικαλιστικής έκφρασης και πως περιμένει από την πλευρά τους τις προτάσεις τους για το Σχέδιο.

http://amaliadanews.gr

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα