Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Ο Δ.Κράλλης μίλησε για το Πόρισμα και για Αντεροβγάλτες!(βίντεο)

spot_img

Δ. Κράλλης: «Να σηκώσουμε το δήμο μας στο ύψος που του αξίζει»

«Δεσμευόμαστε σήμερα εδώ, κάτω από το κτίριο του Νίκου Μπελογιάννη, ότι θα σηκώσουμε την Αμαλιάδα και το δήμο μας στο ύψος που τους αξίζει, στο ύψος των ανθρώπων της, Δώστε μας τη δύναμη…» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κράλλης κλείνοντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία και παρουσιάζοντας τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της «Νέας Εποχής Ιδεών».

Ο κ. Κράλλης ήταν ιδιαίτερα καυστικός ως προς την κριτική του στους πολιτικούς αντιπάλους του, θέτοντας στον κόσμο το δίλλημα: «Εσείς θα αποφασίσετε αν θέλετε να σας εκπροσωπήσουν πάλι οι εκφραστές του συντηρητισμού ή η νέα γενιά ιδεών».

Στο επίκεντρο των «βολών» του κ. Κράλλη βρέθηκε… ο διάδοχός του στον δημαρχιακό θώκο, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, τον οποίο κατηγόρησε ότι λειτουργούσε «εξυπηρετώντας εργολαβικά συμφέροντα».

«Έρχεται πόρισμα φωτιά» είπε ο κ. Κράλλης και συνέχισε: «Ο αίρων της νομιμότητας Γιάννης Λυμπέρης, εξυπηρετώντας εργολαβικά και μελετητικά συμφέροντα, χρέωσε την πόλη με 10 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Με προσωπικές αναθέσεις. Όλα αυτά όμως περιγράφονται στο πόρισμα των 78 σελίδων των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που διενήργησαν τον διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα Λυμπέρη. Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας και κοινοποιήθηκε σήμερα και στο γραφείο του Δημάρχου».

Και συνεχίζοντας είπε: «Αύριο, στην κεντρική του ομιλία ο κ. Λυμπέρης οφείλει να απαντήσει ένα μεγάλο ερώτημα. Αν αυτά τα 10 εκατομμύρια ευρώ θα τα πληρώσει από την τσέπη του ή θα τα χρεώσει στο λαό του δήμου. Διαφορετικά να αποσύρει αύριο την υποψηφιότητά του».

Αναλυτικότερα, ο κ. Κράλλης κατηγόρησε τον κ. Λυμπέρη ότι εξυπηρέτησε συμφέροντα με το έργο του διυλιστηρίου στο Φράγμα του Πηνειού αλλά και με το έργο του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων: «Αλλά όλα αυτά περιγράφονται στο πόρισμα και εμείς, σαν Δημοτική Αρχή, θα ζητήσουμε διαχειριστικό έλεγχο και για τα 16 χρόνια της δημαρχιακής του θητείας».

Ο κ. Κράλλης κατηγόρησε επίσης τον κ. Λυμπέρη για την απαξίωση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Κουρούτα, για την απαξίωση και καταστροφή του λεμβοστάσιου στο Φράγμα του Πηνειού, για την παρακμή του δάσους της Μαραθιάς, για την παρακμή του Νοσοκομείου, για «σαμποτάζ» της θετικής έκβασης της μετατροπής του ΤΕΙ της Αμαλιάδας σε Πανεπιστημιακή Σχολή και για πολλά ακόμα.

Ακόμα και η απειλή που δέχθηκε ο δημοσιογράφος του «Ilianews» δεν έμεινε ασχολίαστη από τον κ. Κράλλη: «Μάθαμε λοιπόν σήμερα ότι είναι και αντεροβγάλτης. Ε, εμείς δεν θέλουμε δήμαρχο αντεροβγάλτη…».

Και ο κ. Κράλλης συνέχισε:  «Ας μας πουν οι δήμαρχοι το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια, και δεν είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδιωτική επένδυση, πόσες θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει στην πόλη; Εμείς μόνο με τον πεζόδρομο ανοίξαμε 300 θέσεις εργασίας. Ας μας πει ο σημερινός δήμαρχος που είναι το ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Ήλιδας, της γενέτειρας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων; Εμείς βγάλαμε από τις αποθήκες της Αρχαίας Ολυμπίας τα ευρήματα της Αρχαίας Ήλιδας και παραδώσαμε μελέτη και χώρο για το νέο μουσείο. Εμείς δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας με τον τότε σύλλογο Φίλων της Αρχαίας Ήλιδας».

Ο επικεφαλής της «Νέας Γενιάς Ιδεών» παρουσίασε αναλυτικό το πρόγραμμά του για την Αμαλιάδα και την Πηνεία, ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από τη μία γωνιά του δήμου μέχρι την άλλη κατηγορώντας παράλληλα του δύο κύριους αντιπάλους του για «ψεύτικες» και πληρωμένες από την τσέπη τους δημοσκοπήσεις.

«Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας» είπε ο κ. Κράλλης ανεβάζοντας τα μέλη της «Νέας Εποχής Ιδεών» επί σκηνής και συνέχισε: «Στηρίχτε τους, δώστε τους δύναμη και φωνή στις εκλογές της Κυριακής».

https://www.facebook.com/takis.efthimiou/videos/10216822342344036/

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα