ΗΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών του Δημοσίου Τομέα.


Ο Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας  στηρίζει τις κινητοποιήσεις   της  Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για 24ωρη απεργία στις 5/10  με κύρια  αιτήματα   την  άμεση επαναφορά των μισθών, την κατάργηση των δημοσιονομικών περικοπών και άμεση καταβολή των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα, τα οποία και συζητούνται στο ΣτΕ   την  ίδια ημέρα.

Επιπλέον  στηρίζει  την  48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 4 & 5/10/2018  από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)με τα κάτωθι αιτήματα:

α. Την πλήρη Επιστημονική, Μισθολογική και Εργασιακή εξομοίωση των γιατρών Π.Α.Α. με τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. των Νοσοκομείων (Πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων κλπ).

β. Την κατάργηση της εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής των συναδέλφων Π.Α.Α. (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς.

γ. Την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της Π.Φ.Υ. με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κ.Υ.

δ. Καμία απόλυση συναδέλφων (τέλος του 2018 με το Νόμο Ξανθού).

ε. Την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Κ.Υ., που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.

στ. Εφαρμογή της απόφασης του Στ Ε (μισθολόγιο) και στους Π.Α.Α. των Κ.Υ.