Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022
16.1 C
Pýrgos

Ο κορωνοϊός «φέρνει» την προκαταβολή του  τσέκ 2020 τέλη Ιουλίου!    

spot_img

Ο Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης( τσεκ 2020) λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία  θα καταβληθεί φέτος πολύ νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου όπως συνηθίζονταν από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής . Στις προθέσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η πληρωμή αυτή είναι να γίνει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Δηλαδή με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ΟΣΔΕ μέχρι τέλος Ιουνίου και τους απαραίτητους ελέγχους σε διοικητικό επίπεδο χρήματα να δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι στα τέλη Ιουλίου!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη   ενημερώθηκε για τις προθέσεις του υπουργείου ώστε να δοθεί νωρίτερα η προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους λόγω του μεγάλου πλήγματος που υφίσταται η αγροτική οικονομία.  Επισημαίνεται  ότι η ΕΕ έδωσε παράταση για το ΟΣΔΕ του 2020 μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Όταν ολοκληρωθεί  και αυτή  η διαδικασία η ΕΕ  έχει ανάψει  ήδη  το «πράσινο φως»  στα κράτη μέλη της  εφόσον είναι έτοιμα  να προχωρήσουν  νωρίτερα στην  πληρωμή. « Δεν χωρούν καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών, χρειάζεται αυτή την στιγμή ρευστότητα η αγροτική οικονομία είναι σημαντικό οι αγρότες μας να προγραμματίσουν τις καλλιέργειές τους με μεγαλύτερη άνεση» τονίζει ο κ Βασιλόπουλος.

 

Έως τις 11 Μαΐου παρατείνεται η  προθεσμία  για  Σχέδια  Βελτίωσης

Παρατείνεται έως τις 11 Μαΐου η ημερομηνία υποβολής των ενδικοφανών προσφυγών για τα Σχέδια Βελτίωσης (υπομέτρο 4.1) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σύμφωνα με έγγραφο της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των 9 Περιφερειών, που είχαν ανοιχτή μέχρι τώρα τη διαδικασία των ενστάσεων. Συγκεκριμένα, η νέα ημερομηνία, η οποία είναι και η 3η παράταση στην οποία έχει προχωρήσει το ΥΠΑΑΤ, αφορά τις εννέα περιφέρειες οι οποίες και είχαν αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες με τους δικαιούχους, αλλά και τους απορριπτόμενους ενίσχυσης.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα