ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ο κ. Κατσιφάρας πανηγυρίζει για τη Νομική Πατρών, ενώ απαξιοί να ασχοληθεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Αρχαίας Ολυμπίας

  • 8
    Shares

Γιώργος Χήνος

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατανοούμε τον πανηγυρικό τόνο που προσπαθεί να δώσει ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε όμως αυτή την αντιμετώπιση με δύο μέτρα και δύο σταθμά της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας και ειδικά της Ηλείας.

Δεν αποδεχόμαστε για το Νομό Ηλείας το ρόλο του φτωχού συγγενή που μας αποδίδει ο κ. Κατσιφάρας, επειδή ο Νομός μπορεί να υστερεί πληθυσμιακά.

Θεωρούμε , και αυτό είναι αναμφισβήτητο και αναγνωρισμένο απ’ όλο τον κόσμο, ότι αποτελούμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας.

Αλλά αυτό δεν μπόρεσε και δεν θέλησε να το κατανοήσει επί οχτώ χρόνια ο κ. Περιφερειάρχης, και στα ζητήματα που αφορούν την Ανώτατη εκπαίδευση.

Γιατί στην Ηλεία έχει ιδρυθεί με το νόμο 2413/96, άρθρο 32-3,3 ΦΕΚ Α 124/96 το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών Αρχαίας Ολυμπίας, με πρωταγωνιστή της προσπάθειας, τον τέως Υπουργό κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο.

Αυτό δεν μπορεί να το αγνοεί ο κ. Περιφερειάρχης.

Οφείλει να το γνωρίζει και κυρίως οφείλει να διεκδικήσει την εφαρμογή του Νόμου και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η σιωπή του για οχτώ χρόνια, ούτε η δικαιολογία πως δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής η ίδρυση Πανεπιστημίων.

Γιατί, όπως ο ίδιος στην πανηγυρική του ανακοίνωση για τη Νομική τονίζει : «σήκωσα τα μανίκια και δούλεψα αθόρυβα και μεθοδικά, με γνώμονα την ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά…».

Για ποιο λόγο λοιπόν στην περίπτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Αρχαίας Ολυμπίας δεν λέει κουβέντα;

Εκτός κι αν θεωρεί ότι με το τρενάκι Κατάκολο – Πύργος- Αρχαία Ολυμπία έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Παγκόσμια Πόλη και μπορούν να υπερηφανεύονται για το «κατόρθωμά» τους , βγάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , έστω και αυτή την ώρα, να αναλάβει τις ευθύνες του και εν όψει της αναμόρφωσης του  Πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας  να απαιτήσει την εφαρμογή του Νόμου 2413/96 και την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών Αρχαίας Ολυμπίας.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το γεγονός πως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που διοικητικά είναι εκτός Περιφέρειας, αναζητά τρόπους για τη λειτουργία τριτοβάθμιου ιδρύματος στην Αρχαία Ολυμπία και η ίδια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν κάνει απολύτως τίποτα για να εφαρμοσθεί ο ήδη υπάρχων Νόμος που προβλέπει την ίδρυση Πανεπιστημίου.

Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα ανάλογη επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η οποία θα απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του.


  • 8
    Shares