ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για το δρόμο Πάτρα Πύργος

  • 11
    Shares

Περίσσεψε το θράσος και ο εμπαιγμός εντός Ηλείας από τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και τον Περιφρειάρχη κ. Κατσιφάρα

Καλύτερα να σιωπάτε κύριοι… δεν είμαστε ιθαγενείς οι Ηλείοι

Το ακούσαμε και αυτό στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που φιλοξενήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, από τα χείλη του Περιφερειάρχη: «Ζήτημα δικαιοσύνης για την Ηλεία η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού…».

Κάλλιο αργά παρά ποτέ,  αν και σας πήρε χρόνια να το καταλάβατε, παρόλα αυτά όλως «τυχαίως» αυτό γίνεται  παραμονές εκλογών και πάλι.

Δεν είναι απλά ζήτημα δικαιοσύνης για την Ηλεία η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού κ. Περιφερειάρχη, είναι πρωτίστως  ζήτημα ντροπής για τις πολιτικές δυνάμεις που εμπαίζουν ακόμη και τώρα την Ηλεία, όπως συμβαίνει επί σειρά ετών.

Περίσσεψε για άλλη μια φορά το θράσος, ο εμπαιγμός, ο λαϊκισμός και η κοροϊδία δια στόματος Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και του Περιφερειάρχη στην Αρχαία Ολυμπία με τα όσα είπαν, και δυστυχώς καθόντουσαν οι συμπατριώτες μας και τους παρακολουθούσαν.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για άλλη μια φορά τονίζουν ότι το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αλλά αφού μας κορόιδεψαν ότι θα είχε επιτέλους ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2019, σήμερα μας λένε ότι σίγουρα θα ξεκινήσει από Απρίλιο.

Αν δεν είναι εμπαιγμός και φθηνή πολιτική τακτική για ψηφοθηρία τι είναι τότε όταν λένε ότι το έργο θα ξεκινήσει από Απρίλιο, παραμονές εκλογών; Επί 5 χρόνια μας πηγαίνουν από Γενάρη σε Οκτώβρη και από Φεβρουάριο σε Απρίλη.

Εάν πράγματι κορυφαίος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια, όπως επικαλούνται τακτικά, είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, που είναι έστω και μια μπουλντόζα κάπου; η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει και φαίνεται πως κάτι και πάλι δεν πάει καλά.

Αναμένουμε έστω τον Απρίλιο μια υποτυπώδη έναρξη με την παρουσία κάποιων μηχανημάτων εν μέσω κάποιας φιέστας εγκαινίων,  άντε να κοπεί και καμιά κορδέλα για να το «καταπιούν αμάσητο» οι ψηφοφόροι και πολίτες της Ηλείας, και με αυτό το τρόπο να γίνει για μια ακόμα φορά υφαρπαγή της ψήφου. Όμως  η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. θα αναλάβει και πάλι την ευθύνη να ολοκληρώσει το έργο αυτό μετά τις εκλογές, όταν και ο ελληνικός λαός δώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σπίρτζης ευτυχώς που ως  άνθρωπος της οικονομίας,  ενδιαφέρθηκε  πολύ και με πόνο ψυχής όλα αυτά τα χρόνια για τις επιπτώσεις του έργου, όπως τόνισε, παρέλειψε όμως να ζητήσει συγγνώμη για τις δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στον οδικό άξονα καρμανιόλα Πάτρα –Πύργος. Και δεν ήταν μόνο οι ανθρώπινες ζωές, αλλά ότι όλη η Ηλεία έχει μπει επί σειρά ετών στο περιθώριο, στην απομόνωση και στους μηδενικούς δείκτες ανάπτυξης.

Ο Υπουργός πάντα κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι έπαιρναν εκπτώσεις 25% στο έργο, ενώ αυτός θα πάρει 50% , και όπως επικαλείται  είναι και ο βασικός λόγος καθυστέρησης. Και ερωτώ κύριε Υπουργέ, έστω και αν αληθεύει το αφήγημα σας , οι εταιρίες που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν ένα «τέλειο» έργο  με τέτοιες  εκπτώσεις, θα το ολοκληρώσουν ποτέ; Δηλαδή οι εταιρίες θα είναι βιώσιμες με αυτές τις εκπτώσεις και δεν θα παρατήσουν το έργο αμέσως μετά την έναρξη του;  ή θα κάνουν αγαθοεργία; Μάλλον πιστεύετε ότι απευθύνεστε σε ιθαγενείς και  πως οι Ηλείοι δεν διαθέτουν λογική κύριε Υπουργέ. Νομίζετε ότι με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια σας θα μας θαμπώσετε όλους εδώ στην Ηλεία.

Εσείς κύριε Περιφερειάρχη ως παλιός πολιτικός καλά κάνετε και δεν εκτίθεστε και πάρα πολύ, όπως διαβάζω από τις τοποθετήσεις σας στο γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο της περιοχής μας. Ο Υπουργός λέει ότι θέλει, ανάλογα με τις εποχές και τα φεγγάρια και μην τον λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας πλέον. Η Περιφέρεια ας διαθέσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση του ήδη υπάρχοντος οδικού άξονα Πατρών- Πύργου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επικινδυνότητα μήπως και γλυτώσει καμιά ανθρώπινη ζωή, έως ότου ολοκληρωθεί στο μέλλον το έργο.

Τέλος, ως πολίτης, ως δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, ως Ηλείος που με λυπεί να βλέπω τέτοιες καταστάσεις στο Νομό μου, σας καλώ κύριοι καλύτερα να σιωπήσετε. Πέρα της πολιτικάντικης  τακτικής, υπάρχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στην ανθρώπινη ζωή, η αλήθεια στον πολίτη και κυρίως το φιλότιμο κάποιοι να αναγνωρίζουν τα λάθη και τις ευθύνες τους και να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη.


  • 11
    Shares