ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο κ.Χριστοφόρου σε «απολογία» μετά από το άρθρο μας για την ανεπάρκεια του στον δήμο Ήλιδας (βίντεο)


Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας απολογειται μετά το άρθρο μας και μετά την καθημερινή του ενόχληση στα τηλέφωνα του δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο.

Παρουσιάζεται με ύφος «κλαμένο» σε επαγγελματικό στημένο βίντεο που δείχνει την ψυχολογική του κατάσταση. Tο έχει πληρώσει από την τσέπη του ; Γιατί δεν εχουμε δει κάτι ανεβασμένο στο Διαύγεια για δαπάνη εππαγελματικού συνεργείου βίντεο .

Εμείς στο ρεπορτάζ ανεβάσαμε φωτογραφίες από καταγγελίες πολιτών και όχι στημένα βίντεο να κλαίμε…

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Επιχείρηση καθαριότητας – καλλωπισμού» σε όλο το Δήμο Ήλιδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτές τις ημέρες μια μεγάλη προσπάθεια στο Δήμο Ήλιδας, που στόχο έχει τον καθαρισμό και στη συνέχεια καλλωπισμό όλων των δημόσιων χώρων, αρχικά της Αμαλιάδας και ακολούθως των τοπικών κοινοτήτων.
Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ξεκινώντας από την πλατεία Ανεμομύλου, -όπου μετά τον καθαρισμό της, έγινε και ο καλλωπισμός του πρασίνου-, συνέχισαν στον άλσος δίπλα από το σταθμό του ΟΣΕ και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουν την επιχείρηση στην Αμαλιάδα, ώστε να περάσουν και στις κοινότητες του Δήμου.
Στις δηλώσεις του ο κ. Χριστοφόρου είπε : «Εν μέσω πανδημίας υλοποιούμε δράσεις με σκοπό η Αμαλιάδα και οι τοπικές κοινότητες να είναι καθαρές και όμορφες. Μετά την απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων, η Υπηρεσία μας κατάρτισε σχέδιο ώστε με την άρση των περιοριστικών όρων οι κάτοικοι του Δήμου, να περπατούν και να ζουν σε μια όμορφη και καθαρή περιοχή».

Καθαρισμός των οικοπέδων για αντιπυρική προστασία

Παράλληλα ο Δήμος Ήλιδας, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, και
άλλων ακάλυπτων χώρων, πως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου οφείλουν να μεριμνούν για την καθαριότητα των χώρων τους. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου : «Η καθαριότητα και η αποψίλωση των οικοπέδων είναι απαραίτητη καθώς πρέπει να γίνεται για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος και την πρόληψη πυρκαγιών. Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους δημότες, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς και η μετατροπή των χώρων αυτών σε καταφύγια τρωκτικών, και ερπετών, κοντά σε κατοικίες».
Όπως τόνισε ο κ. Χριστοφόρου : «η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες, συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους, όπως και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους. Η ασφάλεια και η δημόσια υγεία είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι οι δημότες να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, και τις περιουσίες όλων μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Επιχείρηση καθαριότητας – καλλωπισμού» σε όλο το Δήμο Ήλιδας Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτές τις ημέρες μια μεγάλη προσπάθεια στο Δήμο Ήλιδας, που στόχο έχει τον καθαρισμό και στη συνέχεια καλλωπισμό όλων των δημόσιων χώρων, αρχικά της Αμαλιάδας και ακολούθως των τοπικών κοινοτήτων. Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ξεκινώντας από την πλατεία Ανεμομύλου, -όπου μετά τον καθαρισμό της, έγινε και ο καλλωπισμός του πρασίνου-, συνέχισαν στον άλσος δίπλα από το σταθμό του ΟΣΕ και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουν την επιχείρηση στην Αμαλιάδα, ώστε να περάσουν και στις κοινότητες του Δήμου. Στις δηλώσεις του ο κ. Χριστοφόρου είπε : «Εν μέσω πανδημίας υλοποιούμε δράσεις με σκοπό η Αμαλιάδα και οι τοπικές κοινότητες να είναι καθαρές και όμορφες. Μετά την απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων, η Υπηρεσία μας κατάρτισε σχέδιο ώστε με την άρση των περιοριστικών όρων οι κάτοικοι του Δήμου, να περπατούν και να ζουν σε μια όμορφη και καθαρή περιοχή». Καθαρισμός των οικοπέδων για αντιπυρική προστασίαΠαράλληλα ο Δήμος Ήλιδας, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, καιάλλων ακάλυπτων χώρων, πως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου οφείλουν να μεριμνούν για την καθαριότητα των χώρων τους. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου : «Η καθαριότητα και η αποψίλωση των οικοπέδων είναι απαραίτητη καθώς πρέπει να γίνεται για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος και την πρόληψη πυρκαγιών. Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους δημότες, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς και η μετατροπή των χώρων αυτών σε καταφύγια τρωκτικών, και ερπετών, κοντά σε κατοικίες».Όπως τόνισε ο κ. Χριστοφόρου : «η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες, συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους, όπως και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους. Η ασφάλεια και η δημόσια υγεία είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι οι δημότες να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, και τις περιουσίες όλων μας».

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ήλιδας – Municipality of Ilida στις Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Οι λάμπες έχουν «προμήθεια» και τα κλαδιά αγγαρεία ;