ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Μανώλης Αναγνωστάκης και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα

  • 6
    Shares

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι από το τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου, επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας με αφορμή την έκθεση «Το θέμα είναι τώρα τι λες», η οποία ήταν αφιερωμένη στον Μανώλη Αναγνωστάκη (1925-2005), έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της Α΄ μεταπολεμικής γενιάς και τελούσε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η έκθεση περιελάμβανε πλήθος τεκμηρίων, όπως χειρόγραφα, φωτογραφίες, δημοσιεύματα, ποιήματα κ.ά., τα οποία αναδείκνυαν με εξαίρετο τρόπο το συνολικό έργο και την προσφορά του ποιητή.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι από το τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου, με «ξεναγό» τη Δρ. Γρηγορία Γκάτση (στη μέση), φιλόλογο του σχολείου, επισκέφθηκαν την αφιερωμένη στον Μανώλη Αναγνωστάκη έκθεση «Το θέμα είναι τώρα τι λες».

Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενοι/ες ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης από τη φιλόλογο του Σχολείου τους, Δρ. Γρηγορία Γκάτση και επέδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, όταν κλήθηκαν να ανακαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή και την ποιητική δημιουργία του Αναγνωστάκη, συμπληρώνοντας τα φύλλα εργασίας που είχε σχεδιάσει η κ. Γκάτση γι’ αυτόν τον σκοπό.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι από το τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας, περιδιαβαίνουν ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης «Το θέμα είναι τώρα τι λες».

Όταν ολοκληρώθηκε η περιήγηση, οι εκπαιδευόμενοι/ες παρουσίασαν τις εργασίες τους, διατύπωσαν αρκετές ερωτήσεις αναφορικά με την εποχή και το συνολικό έργο του ποιητή και αποχώρησαν πραγματικά συγκινημένοι/ες και ευχαριστημένοι/ες, διότι είχαν συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και είχαν αποκομίσει πολλές γνώσεις αναφορικά με τον ποιητή αλλά και την ιστορική συγκυρία που επηρέασε αναφανδόν το έργο του.


  • 6
    Shares