Ο νέος υγειονομικός χάρτης και οι διεκδικήσεις της Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

Εν μέσω πανδημίας και μίας σειράς ουσιαστικών προβλημάτων, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το μείζων ζήτημα της λειτουργίας των Νοσηλευτικών Μονάδων Αμαλιάδας, Πύργου και Κρεστένων.

Έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται ένας γόνιμος διάλογος περί του επανασχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη της περιοχής, ωστόσο ουδείς γνωρίζει τη βούληση τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της ίδιας της Κυβέρνησης.

Το προηγούμενο διάστημα με το γνωστό «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» δεκάδες υγειονομικοί βρέθηκαν εκτός του χώρου εργασίας τους. Τις κενές θέσεις κλήθηκαν να καλύψουν εμβολιασμένοι συνάδελφοι τους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, Νοσηλευτικές μονάδες όπως αυτή της Αμαλιάδας να οδηγηθούν σε τέλμα. Αυτό το οποίο θα πρέπει να διεκδικήσουμε, δεν είναι η αλλαγή του υγειονομικού χάρτη τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά τη στελέχωση των μονάδων υγείας προκειμένου οι δομές της υγείας στην Ηλεία να αντέξουν την πίεση που δημιουργείται από την πανδημία και τους επόμενους μήνες.

Το υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει σε διαβούλευση ούτε καν έχει μπει στην διαδικασία διαλόγου για τις αλλαγές που προωθεί στον τομέα της υγείας. Προτεραιότητα λοιπόν όλων θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση- στελέχωσης των υφιστάμενων υγειονομικών μονάδων και στη συνέχεια η κατάθεση προτάσεων για την διαμόρφωση ενός νέου υγειονομικού χάρτη που να καλύπτει όμως τις ανάγκες της Ηλείας.

Φλεβοτόμος Παναγιώτης Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα