26.3 C
Pýrgos
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ο Νίκος Καλάκος στο «Ilia.News»: «Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις» (ηχητικό)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

«Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι στην Ηλεία, ειδικά όσοι άσκησαν διοίκηση τα τελευταία 30-40 χρόνια, όλοι οι παράγοντες, τόσο σε επίπεδο βουλευτών όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, τι έφταιξε και έχει καταντήσει η Ηλεία σε αυτό το χάλι…» είπε στη σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.News» και στον δημοσιογράφο Κώστα Κουτσουβέλη ο Γενικός Διευθυντής Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Καλάκος.

Ο κ. Καλάκος απάντησε τόσο στα ερωτήματα της εκπομπής όσο και των ακροατών μας γύρω από τα ασφαλιστικά ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ από τη συζήτηση φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η πολιτική, με τον κ. Καλάκο να δηλώνει «ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις».

Σε ότι αφορά στον τομέα του, αυτόν της κοινωνικής ασφάλισης, ο κ. Καλάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι στα καλύτερά της, Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 181.700 αιτήσεις για κύριες συντάξεις και 120.000 αιτήσεις για επικουρικές, εκτός από τα εφάπαξ και τα μερίσματα.

Εκτιμώ ότι είναι γύρω στα 360.000 ασφαλιστικά δικαιώματα τα οποία βρίσκονται στα συρτάρια και δυστυχώς κάποια από αυτά έχουν καθυστέρηση 3 και 4 ετών».

Ο κ. Καλάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση διαλυμένη και πως μέχρι να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα οι καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων θα συνεχιστεί.

«Τη διαβεβαίωση που δώσαμε στην 8η αξιολόγηση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση όλων των συντάξεων στις 31/12/2021 δεν θα μπορέσουμε να την τηρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλάκος.

Σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ηλείας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Καλάκος είπε: «Όλα όσα έχουν συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο έπεσαν πάνω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενώ ξεκίνησε πολύ θετικά έπεσαν πάνω της θέματα πέραν των δυνάμεών της.

Η Ηλεία έχει χρόνια προβλήματα, είναι ένα νομός παράδειγμα προς αποφυγήν και χρειάζεται μεγάλο διάστημα για να αντιμετωπιστούν. Ενάμιση χρόνος της νέας κυβέρνησης με όλα αυτά τα προβλήματα, είναι πολύ μικρό διάστημα».

Σε ότι αφορά στην κατάσταση της Υγείας στην Ηλείας ο κ. Καλάκος είπε: «Η πρόταση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να ανακηρυχθεί η Ηλείας ως άγονη περιοχή 1ης κατηγορίας τα λέει όλα.  Είναι τραγικό, πρέπει να αναρωτηθούμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Η μικροπολιτική, τα μικροσυμφέροντα, ο μικροπαραγοντισμός  οδήγησαν την υγεία στην Ηλεία εκεί που είναι».

Σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας είπε: «Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα θα πρέπει να καθίσουν οι υπεύθυνοι της υγείας και να δουν από μηδενική βάση την προγραμματική κάλυψη της υγείας».

«Ψάχνω να βρω παντού αν ένας δρόμος εκατό χιλιομέτρων έχει κοπεί σε 8 κομμάτια, αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία» είπε στη συνέχεια για το Πάτρας – Πύργος, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και οι εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο δρόμος θα δοθεί στην Ολυμπία Οδό, τα έργα αναμένονται να ξεκινήσουν περίπου τον Ιούνιο,  και ο δρόμος θα έχει διόδια 0,67 ευρώ ανά χιλιόμετρο, δηλαδή 4,70 ευρώ για τα εκατό χιλιόμετρα» είπε ο κ. Καλάκος.

Τέλος, σε ότι αφορά στο «κόψιμο» του ονόματος του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και το ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του, ο κ. Καλάκος είπε: «Εγώ δεν ήθελα να ασχοληθώ, προερχόμουν από έναν άλλο χώρο και κοίταγα τη δουλειά μου. Με πλησίασαν ότι μπορώ να προσφέρω, ότι είμαι υποψήφιος, με έβαλαν σε μια διαδικασία να ασχολούμαι στην Ηλεία τρία χρόνια, ότι όλα πάνε μια χαρά και το τελευταίο βράδυ πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου έμεινα έξω χωρίς να έχω από κανέναν κάποιο τηλεφώνημα, κάποια εξήγηση. Αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Με προβληματίζει, θα κάνω μια συζήτηση με τους αρμόδιους και θα αποφασίσω αν θα είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, αν θα είμαι κάπου αλλού. Είμαι ανοιχτός σε όλα.

Δεν ξέρω ποια η είναι η συνέχεια. Η πρόθεσή μου πάντως να είμαι υποψήφιος στο νομό Ηλείας ήταν μόνο μία, να βοηθήσω το νομό και όχι εμένα. Η μόνο μου φιλοδοξία ήταν να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για το νομό Ηλείας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα