Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Ο Νταν… από το Λαμπέτι και το «πανηλειακό» ρόστερ των πρωταθλητών

spot_img

Ένας λόγος για τον οποίο είναι περήφανοι στον Πανηλειακό, είναι ότι κατάφερε η ομάδα να δημιουργήσει ένα ρόστερ βασισμένο μόνο σε Ηλείους ποδοσφαιριστές. Η προτροπή της τεχνικής ηγεσίας, τόσο στο ξεκίνημα της προσπάθειας πέρσι, ήταν αυτή. Να ξεκινήσει νωρίς ο σχεδιασμός και να μπορέσει η ομάδα να επιλέξει από τη ντόπια αγορά. Ακόμα και τον Γενάρη, οπότε και ο Πανηλειακός σχεδίαζε να ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες, η τελική απόφαση έγειρε προς το να γίνουν μόνο κάποιες προσθήκες εκεί που χρειαζόταν η ομάδα. Πάντα με ντόπιους παίκτες. Και έτσι αποκτήθηκαν οι Γκρίλλας, Μπατζακόπουλος, Τριανταφύλλης και Δούφας.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Η διαφορά ανάμεσα στον αθλητισμό και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ζωής, είναι ότι ο προσδιορισμός του τόπου ή της χώρας καταγωγής, δεν είναι εκεί που υποδηλώνει το χρώμα του δέρματος ή αναγράφει το διαβατήριο. Αλλά εκεί που σε κατατάσσει το δελτίο αθλητικής ιδιότητας που φέρεις. Για παράδειγμα ο Λέντι Κανάνι. Ο αριστερός οπισθοφύλακας του Πανηλειακού, αν και κατάγεται από την Αλβανία, έχει κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ηλεία. Πρωτόβγαλε δελτίο στον Αλφειό, συνέχισε στον Ολυμπιακό Ζαχάρως και τον Πανηλεικό τώρα. Ένας παίκτης ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και είναι λογίζεται πλέον…Ηλείος, αφού έχει μεγαλώσει εδώ. Πέραν από δυο ξένους παίκτες, τον Εντμίλσον Βιέγκας και τον Ουσμάν Καμαρά, οι οποίοι ήρθαν και δεν… ακούμπησαν, όλο το υπόλοιπο ρόστερ της ομάδας, είναι από όλη την Ηλεία. Κυριολεκτικά όμως από ολόκληρη την Ηλεία. Από τον αρχηγό Κολόκα, από το Λαμπέτι, τον Μπάλλα από το Χειμαδιό, τον Μπατζακόπουλο από το Σώστι, τον Γαλανόπουλο από τον Πλάτανο, τον Κακόγιαννο από το Πελόπιο, αν τους πάρουμε έναν-έναν, θα διαπιστώσουμε ότι είναι όλοι τους από την Ηλεία.

 

Η… εξαίρεση του Νταν Έλιοτ

Βέβαια στον κανόνα, υπάρχει και η εξαίρεση. Και είναι ο Νταν Έλιοτ. Αν και αυτός, όπως χαριτολογώντας λένε στην ομάδα, δεν είναι «ξένος», αλλά ο Νταν είναι από το… Λαμπέτι. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και συνάμα χαρακτήρας, ο οποίος κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία. Το διαβατήριό του γράφει ότι είναι Γάλλος, με γονείς οι οποίοι ο ένας είναι από τη Νιγηρία και ο άλλος από τη Γκάνα. Ο Έλιοτ ο οποίος περιπλανήθηκε σε διάφορες χώρες, φτάνοντας μέχρι και τη Συρία για να παίξει ποδόσφαιρο, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος εκεί, βρίσκεται στην Ηλεία τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω, όταν τον είχε φέρει ο Κώστας Ντάβαρης για αν αγωνιστεί στο Λαμπέτι και τον Ολυμπιακό Πύργου. Έκτοτε, έχει περάσει από πολλές ομάδες της Ηλείας, ομάδες όπως η Θύελλα Πύργου, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, ο Αστέρας Αμαλιάδας και τώρα πλέον ο Πανηλειακός.

 

Αφήνει το αποτύπωμά του στο ηλειακό ποδόσφαιρο

Ο Πανηλειακός, μέσα από την επιτυχία του αυτή, κατορθώνει παράλληλα να αφήσει και το αποτύπωμά του στο ηλειακό ποδόσφαιρο, να δείξει με αυτό τον τρόπο, ότι η Ηλεία διαθέτει παίκτες, διαθέτει ταλέντο, το οποίο όμως λόγω της έλλειψης παραγόντων, κεφαλαίων και σωστού προγραμματισμού, πηγαίνει στράφι. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα, είναι να μπορέσει αυτή η ομάδα να κατακτήσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, μέσα από τα μπαράζ ανόδου τον προσεχή Μάιο.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα