ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΗΝΕΙΟΥ

Ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος δίπλα στον πρωτογενή τομέα

  • 4
    Shares

Δήμος Πηνειού – Νέα Εποχή

Ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος δίπλα στον πρωτογενή τομέα.

Οι πρωτοπόροι καλλιεργητές όπως ο Σάκης Μπίλιας αναγνωρίζουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του.

Επίσκεψη στην μοναδική καλλιέργεια πράσινων σπαραγγιών στο Δήμο Πηνειού και στα συσκευαστήρια τηςOlympia Star.

Η δέσμευση του υποψήφιου Δήμαρχου Πηνειού Πάνου Θεοδωρακόπουλου για στήριξη στον πρωτογενή τομέα της περιοχής είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οράματός του για τη Νέα Εποχή που θα ανατείλει στο Δήμο Πηνειού.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πηνειού – Νέα Εποχή» αντιλαμβανόμενος τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του τόπου του η αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής είναι αποφασισμένος να παράσχει κάθε βοήθεια και υποστήριξη στους παραγωγούς του Δήμου. «Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική μας απόφαση να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στον πρωτογενή τομέα διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη του τόπου», τονίζει ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος.

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του κ. Θεοδωρακόπουλου για τους καλλιεργητές αναγνωρίζεται καθημερινά από τους δημότες, μεταξύ των οποίων σημαντικοί παραγωγοί που βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου με νέες δυναμικές καλλιέργειες. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Σάκης Μπίλιας που εδώ και τρία χρόνια με την εταιρία του Olympia Star παράγει και συσκευάζει πράσινα σπαράγγια, δείχνοντας τον δρόμο για νέες επενδύσεις και εξωστρέφεια στο Δήμο Πηνειού.

«Ο αγροτικός τομέας πεθαίνει και τώρα υπάρχει ανάγκη να στηριχθεί»

Η καλλιέργεια 200 στρεμμάτων πράσινων σπαραγγιών του κ. Μπίλια είναι η μοναδική στο Δήμο Πηνειού και βρίσκεται στην περιοχή της Αγγινάρας στη Γαστούνη, ενώ παράλληλα ο κ. Μπίλιας συσκευάζει τόσο σπαράγγια όσο και εσπεριδοειδή με βασικό στόχο τις εξαγωγές.

«Ο στόχος μας είναι η περεταίρω επέκταση της καλλιέργειας στα 500 στρέμματα και προφανώς οι ακόμα περισσότερες εξαγωγές», αναφέρει ο κ. Μπίλιας.

«Οι παραδοσιακές καλλιέργειες τελείωσαν και οι παραγωγοί πρέπει να ψαχτούν σε νέα προϊόντα. Η επένδυση με τα πράσινα σπαράγγια στην περιοχή μας μπορεί να είναι επικερδής, αλλά απαιτεί δουλειά. Ο κόσμος χρειάζεται να δουλέψει και να μην βασίζεται μόνο στις επιδοτήσεις. Τα εύκολα τελείωσαν! Ο ηλειακός Κάμπος προσφέρεται για την καλλιέργεια πολλών προϊόντων και νέες δυναμικές καλλιέργειες. Π.χ. το καλαμπόκι είναι ασύμφορο, κι όμως συνεχίζουν να το καλλιεργούν, εκεί μπορεί να παίξει ρόλο η δημοτική αρχή ενημερώνοντας και δίνοντας κατευθύνσεις στους παραγωγούς. Ο τόπος μας προσφέρεται για νέες καλλιέργειες.  Η δημοτική αρχή πρέπει να σκύψει επάνω στους παραγωγούς και πιστεύω ότι ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος είναι αποφασισμένος να το πράξει», επισημαίνει ο κ. Μπίλιας που επικροτεί το έμπρακτο ενδιαφέρον της «Νέας Εποχής» και του επικεφαλής της για τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Σάκης Μπίλιας στέκεται στο πλευρό του Πάνου Θεοδωρακόπουλου και τονίζει: «Μια δημοτική αρχή που θέλει να στηρίξει τους παραγωγούς και του πρωτογενή τομέα θα πρέπει να δώσει βάρος πρώτα απ’ όλα στην αγροτική οδοποιία. Μια σωστή αγροτική οδοποιία προσφέρει αξιοπιστία στον παραγωγό όταν συναλλάσσεται με εκπροσώπους ξένων εταιριών προκειμένου να προχωρήσει σε εξαγωγές. Ο αγροτικός τομέας πεθαίνει και τώρα υπάρχει ανάγκη να στηριχθεί».

«Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε αίτημα των αγροτών»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος, έχοντας ασχοληθεί προσωπικά με τις αγροτικές καλλιέργειες, είναι αποφασισμένος για συγκεκριμένα βήματα υποστήριξης προς τους παραγωγούς και τονίζει: «Οι προσπάθειες παραγωγών όπως ο κ. Μπίλιας πρέπει να επιβραβεύονται και να στηρίζονται. Εδώ γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια κι εμείς σαν νέα δημοτική αρχή έχουμε στόχο να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους παραγωγούς. Να δώσουμε υπεραξία στα προϊόντα του Δήμου Πηνειού, έναν Δήμο που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό πλούτο μέσα από τις καλλιέργειες και τις εξαγωγές. Ο Δήμος Πηνειού προχωρώντας στη Νέα Εποχή αποκτά ειδικό τμήμα για τον πρωτογενή τομέα, στελεχωμένο από καταρτισμένο προσωπικό για παροχή υποστήριξης και ενημέρωσης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Κάθε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά τον πρωτογενή τομέα γίνεται βασικό εργαλείο του Δήμου μας. Το Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας του Κοροίβου ξαναζωντανεύει και ισχυροποιεί τον Δήμο μας με στόχο τον προγραμματισμό, την οργάνωση και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού και αγροδιατροφικού τομέα. Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε αίτημα των αγροτών.

Είμαστε στο πλευρό τους».


  • 4
    Shares