28.6 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ο ΠΑΟΒ δείχνει ότι έχει ψηλό “ταβάνι”…

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Άκρως ανταγωνιστικό ήταν το πρόσωπο που έβγαλε ο Παμβουπρασιακός σε αυτό το δεύτερο εντός έδρας φιλικό του, το πρώτο με ομάδα της ίδιας κατηγορίας, το οποίο και δείχνει ένα πρώτο δείγμα της εικόνας που μπορεί να βγάλει η ομάδα στη σεζόν, έστω και αν ακόμα βρισκόμαστε καταμεσής της προετοιμασίας και ο Ντίνος Σπυρόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα, αφήνοντας κάποια από τα βασικά στελέχη στον πάγκο στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη και κυρίαρχη εικόνα που αποτυπώθηκε από το σημερινό φιλικό, ήταν ο Βάλτερ Βας. Ο θηριώδης σέντερ φορ, ένα κορμί ύψους 193 εκατοστών, ο οποίος με τη μπάλα κάτω κάνει πράγματα που κοντοί παίκτες δεν διανοούνται να τα κάνουν. Δεν είναι μόνο η άψογη εκτέλεση φάουλ και το 1-0, περνώντας τη μπάλα πάνω από το τείχος και στέλνοντάς την στη γωνία της εστίας. Είναι η εν γένει παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, η εκτελεστική του ικανότητα, η ευχέρεια στην υποδοχή και το μοίρασμα της μπάλας. Ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση των Ταύρων, ένας target man στο παιχνίδι της ομάδας, ο οποίος με την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του αντίπαλου προπονητή Άρη Ρουμελιώτη.

Ο Βάλτερ Βας, είναι ένας σέντερ φορ τον οποίο πέρσι δεν διέθετε ο Παμβουπρασιακός. Ένας παίκτης ο οποίος αν «ταϊστεί» μέσα στην περιοχή αρκετά, θα μπορέσει να κάνει και τα γκολ που θα βοηθήσουν την ομάδα.

Και εδώ ακριβώς μπαίνουμε τώρα στα «βαθιά» της ανάλυσης γύρω από αυτή την ομάδα του Παμβουπρασιακού. Μια ομάδα η οποία άγγιξε στο πρώτο μέρος πολύ μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας, αλλά δεν είχε αρκετές τελικές προσπάθειες. Η μπάλα κρατήθηκε, κυκλοφόρησε με ασφάλεια, αλλά δεν βγήκαν αρκετές φάσεις από τα πλάγια μέσα στην περιοχή. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ντίνος Σπυρόπουλος, καλείται να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες στην ενδεκάδα, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει και έναν μικρό σε ηλικία ποδοσφαιριστή όπως επιβάλλεται στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Και για το σκοπό αυτό, δίνει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς, όπως ο Παπαλάμπρος και ο Τσούλης, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι προσπαθούν, είναι πειθαρχημένοι και βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο τη διάθεση και το πείσμα για να βελτιωθούν.

Παρότι οι πλευρές δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές καταστάσεις (είχε φροντίσει και ο Άρης Ρουμελιώτης με το πλάνο του να κλείσει τους χώρους), η καλή κυκλοφορία των παικτών της Βάρδας έβγαλε εκτός ισορροπίας την αντίπαλη άμυνα και με τον τρόπο αυτό προήλθε το δεύτερο γκολ, οπότε και ο Βας μόνος και ανενόχλητος έγινε αποδέκτης της μπάλας για να κάνει με πλασέ το 2-0. Όπως αυτό συνέβη και στο τρίτο γκολ, οπότε και μετά από μια σέντρα από δεξιά του Παπαλάμπρου, ο Σαμπανέι μόνος αμαρκάριστος με γυριστό σουτ έκανε το 2-0.

Το οργανωμένο παιχνίδι πίσω από τη μπάλα του Ολυμπιακού Ζαχάρως, προσέφερε ένα πολύ καλό «μάθημα» στους παίκτες του Ντίνου Σπυρόπουλου, για το τί θα τους περιμένει σε αρκετά παιχνίδια με τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες του ομίλου. Και είναι γεγονός ότι αυτές οι λεπτομέρειες, αλλά και η ευχέρεια με την οποία θα μπορςεί ο ΠΑΟΒ να διασπά καλά οργανωμένες αμυντικά ομάδες, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της. Μια πορεία η οποία μπορεί να ξεκινήσει από μια απλή παραμονή, να πάει σε κάτι περισσότερο, αλλά και να καταλήξει σε μια πορεία πρωταθλητισμού. Ανάλογα με τη συμπεριφορά της ομάδας σε παιχνίδια με τα χαρακτηριστικά που είχε το σημερινό.

Τέλος, ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για τον Ντίνο Σπυρόπουλο, θα είναι το πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να βελτιωθούν και να πλησιάσουν τα στάνταρντ των έμπειρων παικτών οι μικροί. Διότι αν αυτό συμβεί, θα αυξηθούν και οι εναλλακτικές λύσεις, άρα και το βάθος του πάγκου ζήτημα το οποίο η διοίκηση πάντως δεν αφήνει στην τύχη του και συνεχίζει τις προσπάθειες για ενδυνάμωση της ομάδας με νέα πρόσωπα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα