ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας «Είμαστε εδώ για να κάνουμε το όραμα πράξη» (βίντεο)


«Από την πρώτη στιγμή ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε καταστήσει σαφές ότι πρώτη μας προτεραιότητα δεν είναι άλλη από τον Υγειονομικό χάρτη της περιοχής» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την διάρκεια της σημερινής του αυτοψίας στις εργασίες της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Τον κ. Φαρμάκη συνόδευσαν στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, ενώ από την πλευρά του δήμου Ήλιδας συμμετείχαν επίσης στελέχη της Δημοτικής Αρχής, η Διοίκηση και γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ.α.

Αμέσως μετά την αυτοψία του στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το να φροντίσουμε η υγεία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας να μην αντιμετωπίζεται ως υγεία πολιτών δεύτερης κατηγορίας. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει να καλύψουμε όχι μόνο τα όποια κενά υπήρχαν μέχρι σήμερα, αλλά να τρέξουμε με διαφορετικές ταχύτητες να κλείσουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Νοιώθω ότι αυτή η διαφορετικότητα στην αντίληψη, αυτή η βασική διαφορά του πως μπορείς να πας μπροστά, επιδεικνύεται με έναν τρόπο: Αλλαγή ταχυτήτων, λύσιμο εκκρεμοτήτων και φυσικά το όραμα, που δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπήρχε στο παρελθόν. Όραμα όμως χωρίς το δρόμο μέχρι να φτάσεις, δεν γίνεται ποτέ πράξη. Άρα όραμα χωρίς πράξη, μένει ως υπόσχεση. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τις υποσχέσεις πράξη και να μην πάνε χαμένοι οι κόποι όλων των προηγούμενων αλλά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τόσα χρόνια».

Παράλληλα ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωση την ένταξη στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας του προγράμματος των κοινωνικών δομών του δήμου Ήλιδας με 350.000 ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλεία και τα συσσίτια ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωση των υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με έξι δήμους της ΠΕ Ηλείας για τις οδικές συνδέσεις για τις Μονές του Ν. Ηλείας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης τόνισε μεταξύ άλλων: «Επιτέλους, μπήκε στην τελική ευθεία το έργο αυτό μετά από τόσα χρόνια για να παραδοθεί στον κόσμο. Η τελευταία κρίση με τον κορωνοϊό μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι κανείς να αποφασίζει, να προχωρά γρήγορα και να δίνει στην κοινωνία τέτοιες δομές».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεόνασμα το οποίο έχει πλέον το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, υπερέχοντας σε μηχανήματα ακόμα και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.

Την στήριξή του στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας χωρίς να επιδιώκει «δάφνες» και βραβεία διαμήνυσε ο αναπληρωτής δήμαρχος και μεγάλος δωρητής της Νοσηλευτικής Μονάδας κ. Ανδρέας Παπαδάκος ενώ τέλος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου είπε:  «Σκοπός της Διοίκησης είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».